SLAYER, QUEENSRŸCHE EN LIFE OF AGONY OP WÂLDROCK 2008

29-02-2008 @ 17:12

De programmering voor de 21ste editie van Wâldrock liegt er niet om. Maar liefst negen bands zijn inmiddels bevestigd voor het metalfestival, te weten Slayer, Queensrÿche, Life of Agony, My Dying Bride, Morbid Angel, Lordi, Death Angel, Forbidden en Helmet. Wâldrock vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 juli op het festivalterrein aan de zomerweg in het Friese Bergum. 
Het Amerikaanse Slayer werd opgericht in 1981 en behoorde al snel tot 'The Big Four', de vier grote (trash-)metalbands uit de jaren tachtig, waar verder Metallica, Anthrax en Megadeth toe behoorden. Met de trashmetal-klassieker 'Reign in Blood' uit 1986 zette Slayer zich definitief op de kaart en nu zal Wâldrock vereerd worden met een bezoekje. Queensrÿche heeft met het album 'Operation Mindcrime' uit 1988 een Grammy Award in de wacht gesleept. Bij het grote publiek is Queensrÿche vooral bekend geworden met het nummer 'Silent Lucidity' uit 1990. Hiermee heeft Queensrÿche een grote schare trouwe fans om zich heen verzameld. Ook Life of Agony kan sinds het ontstaan van de band in 1989, steevast rekenen op een groep vaste fans in Nederland. Helaas ging de band in 1999 uit elkaar. Toen er echter in 2003 besloten werd tot twee reünieconcerten met alle orginele bandleden, inclusief frontman Keith Caputo, hervond de band zijn energie en besloot weer samen te touren en ook een nieuwe plaat te produceren. In 2005 is hun nieuwste album 'Broken Valley' uitgekomen.
Behalve Slayer, Queensrÿche en Life of Agony staan ook My Dying Bride, Morbid Angel, Lordi, bekend van het winnende optreden van het Eurovisie Songfestival 2006, Death Angel, Forbidden en Helmet op Wâldrock 2008. Op korte termijn worden er nog zes bands aan het programma van Wâldrock toegevoegd en net als voorgaande jaren kunnen Friese bands middels de wedstrijd de 'Slag om Wâldrock' strijden om een plekje op het festival. De winnaar heeft de eer om het festival te openen en de band die tweede wordt mag op de pré party spelen. Meer informatie over de Slag om Wâldrock en informatie over de festivalcamping is te vinden op de vernieuwde website van Wâldrock, www.waldrock.nl.

WÂLDROCK 2008
Zaterdag 5 juli 2008
Evenemententerrein a/d Zomerweg, Bergum
Entree: € 60 (excl. servicekosten) / Dagkassa: € 67.50
Aanvang programma: 12.30 uur
Festivalterrein open: 11.30 uur