K.D. LANG GEEFT CONCERT IN AMSTERDAM

20-03-2008 @ 09:27

Op zaterdag 19 juli 2008 geeft de Canadese zangeres k.d. lang ter promotie van haar nieuwe album ‘Watershed een concert in de RAI in Amsterdam. 
De Canadese zangeres / songwriter k.d. lang is al jarenlang een begrip in de wereld van de countrymuziek, maar deinst er ook niet voor terug om uitstapjes te maken naar pop, rock of zelfs rockabilly. Met haar nieuwe album Watershed toont k.d. lang opnieuw haar veelzijdigheid. Op het album zijn invloeden terug te vinden uit jazz, country en Braziliaanse muziek. Voor het eerst in haar lange carrière fungeerde k.d. lang - naast als schrijver, zangeres en muzikant - ook als producent voor haar eigen album.
Al in de jaren tachtig wist k.d. lang naam te maken met haar eigenzinnige benadering van countrymuziek. Haar albums Angel with a Lariat, Shadowland en het latere popalbum Ingénue kregen allen goede kritieken. In 1985 werd lang als 'Meest veelbelovende vrouwelijke vocalist' bestempeld bij de Canadese Juno Awards, in 1992 won ze een Grammy Award voor 'Beste Zangeres' en in 1989 volgde er een voor 'Best Country Vocal Performance, Female'. k.d. lang gaf in 2004 nog een concert in Vredenburg in Utrecht.

k.d. lang – The Watershed Tour
+ support act Duston O'Halloran
Zaterdag 19 juli 2008
RAI - Amsterdam
Entree: € 45, € 42, € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur