Gé Reinders ontvangt gouden CD

27-03-2008 @ 15:03

Op vrijdag 28 maart 2008 ontvangt Reinders in het TV programma "L1 Laat" uit handen van de Gouverneur van Limburg Léon Frissen zijn eerste gouden CD, voor de verkoop van meer dan 15.000 exemplaren van het album "Blaos mich nao Hoes" ("Blaas me naar huis")
Deze unieke plaat verscheen op 11-9-2005 en  is opgenomen met 15 van de beste blaasorkesten uit Belgisch en Nederlands Limburg. Ieder lied wordt door een ander korps uitgevoerd. Er spelen 'n kleine duizend muzikanten op mee.
: "Bij de presentatie in Valkenburg heb ik de Gouverneur het eerste exemplaar overhandigd. Ik vind het heel erg leuk dat hij mij nu de gouden CD wil uitreiken!"
Zowel binnen Limburg als landelijk kreeg de CD heel veel lof. Ze stond meer dan vier maanden in de Album Top 100 en de recensies waren lovend.
Reinders: "Ik ben erg trots dat zó veel mensen blijkbaar deze muziek waarderen. Het grappige is dat, nadat wij onze gouden CD binnen hadden, de quota voor het verkrijgen van een gouden CD zijn verlaagd naar 10.000 stuks! Dat betekent dat we met onze verkoop van 17.000 stuks al goed op weg zijn naar Platina! Bovendien heeft de tweede CD "Blaos mich Œt landj door" (met uit elke provincie een blaasorkest) nu ook al bijna goud!! In de Nederlandstalige Top 100, die Radio 2 afgelopen maandag uitzond, stond het lied "Blaosmuziek" op nr 12! In Top 2000 van 2007 is dit lied gestegen naar #27."
is op het moment bezig voor het 3e seizoen met een theaterprogramma waarbij hij optreedt met iedere avond een ander, plaatselijk blaasorkest.
Deze formule blijkt zeer succesvol in heel Nederland. Voor seizoen 2008/2009 is hij volgeboekt en er staan nu al optredens voor 2009/2010.
Drie quotes uit de meest recente recensies:
Steenwijker Courant 14-1: De brassband heeft met deze rasartiest een sterke persoonlijkheid in huis gehaald, die muzikaal interessant genoeg is om het publiek een avondvullend programma te bieden.
BN De Stem 21-1: De grote verdienste van Reinders. afkomstig uit de rock-¹n-roll en getooid met een guitig gezicht waaraan veel podium-plezier valt af te lezen, is dat hij het imago van 'de muziek van toeters en bellen' flink weet op te peppen.
Twentsche Courant Tubantia 18-2: Aan sommige arrangementen heeft de harmonie zijn handen meer dan vol. 'ine gek', een ferme aanklacht tegen terrorisme, blijkt muzikaal heel wat voetangels en klemmen te verbergen. Toch gaat de samenwerking tussen Reinders en het orkest steeds gepaard met een gulle lach.
: "Zowel de orkesten als de theaters zijn erg enthousiast. Laatst speelden we in de Roermondse Oranjerie met de Wereldkampioen: Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek. De zaal was totaal uitverkocht. Mij is verteld dat toen enkele niet spelende leden, die geen kaartjes meer konden krijgen, met een instrument op bühne zijn gaan zitten. Door te playbacken konden ze zo het concert bijwonen. En met 70 man op het podium valt dat niet op."

Tourlijst
27-3 Wageningen, Junushoff met de Stedelijke Harmonie
29-3 Arnhem, Musis Sacrum met Fanf. Eendracht Schaarsbergen
30-3 Drunen, De Voorste Vennen met Symfonisch Blaasorkest Drunen,
12-4 Lier (B) Liers Cultuurcentrum met SAMWD
18-4 Heesch,, C.C. de Pas met fanf. Aurora
19-4 Papendrecht, De Willem met Fanf. Excelsior
20-4 Cuijk, schouwburg met Harm. Gaudete in Domino
20-6 Rotterdam, Oude Luxor met Harm.