Noorse Erlend Ropstad op Poëtry International

29-05-2008 @ 09:45

De Noorse singer-songwriter Erlend Ropstad speelt op Poetry International Festival optreden en doet 2 radio-sessies.
Als één van de weinige muzikanten zal Erlend Ropstad optreden op het 39e Poetry International Festival in Rotterdam op donderdag 12 juni, 23:00 uur. Stond de boomlange Noor eerder al in Nederland op het Eurosonic Festival en in het voorprogramma van o.a. The National Bank, nu verzorgt hij een exclusief solo-optreden op 12 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Naast dit optreden zal hij op 12 juni s’middags een korte sessie met interview doen bij Radio Rijnmond en vrijdag 13 juni een 2-Metersessie doen bij Jan Douwe Kroeske.

Geroemd om zijn scherpe teksten en donkere stem, oogstte hij lovende kritieken op zijn recente album en optredens:
Algemeen Dagblad: "De Noorse singer-songwriter Erlend Ropstad is een toptalent. Zuchtend als Damien Rice, grommend als Tom Waits en scheurend als Eddie Vedder toont Ropstad zich een van de beste zangers van Europa. En ook zijn liedjes, over de wederopstanding van Winona Ryder en de onhebbelijke gewoonte van vrouwen om geen respect te hebben voor de alfabetische ordening van cd-collecties, mogen gehoord worden."
OOR: "In de Spieghel doet ERLEND ROPSTAD een gooi naar de titel 'beste zanger van Eurosonic'. De Noor heeft een kippenvelbezorgende donkere stem, die zowel doorrookt bromt als loepzuiver de hoogte in gaat. Op indrukwekkende wijze schotelt dit grootse talent zijn publiek luchtige wijsjes én hartverscheurende melodieën voor."
LiveXS: “Het debuut van Erlend Ropstad levert het zoveelste bewijs dat er in Scandinavië prachtige, melancholische muziek gemaakt wordt”
Platomania: “Er lijkt maar geen einde te komen aan de stoet veelbelovende artiesten uit Scandinavië. De volgende in de rij is de Noorse singer/songwriter Erlend Ropstad

Stage: “Met zijn falsetto zingt hij zo de sterren uit de hemel in ‘Under Your Window’ of in ‘My Third Cup’ en als daar in ‘The Great CD Robbery’ ook nog eens strijkers bij komen kijken, krijg je helemaal kippenvel. Ideaal plaatje voor onder de boom en die boom begeleidende eindejaarslijstjes”
Ratatosk: “Erlend weet op een prachtige manier intieme songs af te wisselen met uitbundige en toegankelijker nummers. En vooral deze nummers maken Bright Late Nights zo mooi. Erlend Ropstad kan in deze nummers een Jack Johnsson over treffen!”
Soundslike: “next in line-talent Erlend Ropstad is alweer een naam om te onthouden, zelfs met de meest kritische bril op
http://www.erlendropstad.com/
http://www.myspace.com/erlendropstad
http://www.poetry.nl/
http://www.youtube.com/watch?v=OuumrgdNl2E