Nieuwe start voor The Tellers

01-10-2010 @ 15:50

Het tweede album van The Tellers "Close The Evil Eye" is een feit en komt in Nederland op 8 november uit. Het album werd geproduceerd door Gordon Raphael (producer van de eerste twee Strokes albums).

Het nieuwe album klinkt steviger dan het debuut "Hands Full Of Ink" uit 2007. Dit komt onder andere door het vertrek van Charles Blistin, die voorheen samen met Ben Bailleux-Beynon 'The Tellers' vormden. Inmiddels heeft Bailleux-Beynon nieuwe muzikanten om zich heen verzameld en was het tijd voor een nieuwe sound. Werd de band voorheen vergeleken met The Libertines, dan zouden ze nu met "Close The Evil Eye" meer passen bij bands als The Kooks.

In juni 2006 verscheen hun eerste EP "More" en bevatte de radiosingles "More" en "Second Category". Dit laatste nummer werd gebruikt in een Europese reclamespot van Canon. De single "More" is tevens terug te vinden op de soundtrack van de voetbalgame FIFA08, van Electronic Arts. De Belgische pers loofde hun EP "More", met een hele resem optredens door Europa als gevolg.

Ook de eerste single van het debuutalbum "Hands Full Of Ink", 'Hugo', werd een hit in Wallonië, maar haalde ook airplay op Studio Brussel en ook in Nederland bleef deze single niet onopgemerkt. Het album stond 10 weken in de Ultratop 50 en haalde de 7de plaats. De band tourde in de afgelopen paar jaar door Europa en was te zien op de meeste festivals en poppodia in de Benelux, zoals bijv. Pukkelpop, Oerol en Eurosonic.

Live:
24-11 Paradiso, Amsterdam
16-12 Rotown, Rotterdam
17-12 Ekko, Utrecht

De pers over "Hands Full Of Ink":

LiveXS: "Veel belovend voor de toekomst"

OOR: "De liedjes van deze snotneuzen zijn verdomd goed, op weg naar meer, hopelijk veel meer"

The Tellers "Hands Full Of Ink"
release: 08-11-2010
label: pias

http://www.myspace.com/thetellers