Nieuw album Oasis in oktober uit

25-06-2008 @ 14:35

De Engelse band Oasis staat in de startblokken om later dit jaar met een nieuwe single en hun 7e studio album uit te komen. De single ‘The Shock Of The Lightening’ komt 29 september uit en het album ‘Dig Out Your Soul’ volgt in oktober. Dit zal het eerste nieuwe muzikale Oasis feit zijn sinds ‘Lord Don’t Slow Me Down’ afkomstig van de vorig jaar verschenen en bejubelde soundtrack van de gelijknamige road film.
Op ‘Dig Out Your Soul’ zien we Dave Sardy terugkeren op de producersstoel na zijn werk aan het album “Don’t Believe the Truth” uit 2005. Het album is opgenomen in de Abbey Road studio en gemixed in Los Angeles. Alle vier de bandleden hebben wederom tracks bijgedragen, maar toch worden de opnames gekenmerkt door een nieuwe benadering van de band die door de belangrijkste songschrijver Noel Gallagher wordt omschreven als: “Ik wilde muziek met een groove schrijven en geen nummers die het traditionele schema van couplet, refrein en acht maten volgt. Ik wilde een meer hypnotiserend geluid, meer gedreven. Liedjes die je op een andere manier aantrekken. Liedjes waarmee je in verbinding moet staan, om ze te voelen
De eerste single is nog steeds onmiskenbaar Oasis. Een door Noel geschreven song met de vertrouwde stem van Liam Gallagher op de voorgrond, het onderstreept de zo herkenbare vinger in het stopcontact rock & roll van de band.
The Shock Of The Lightning’ mag dan wel de meest herkenbare Oasis song op het album zijn, maar ook op deze track is de nieuwe benadering van de band op ‘Dig Out Your Soul’ merkbaar zoals Noel uitlegt: “Als ‘The Shock of the Lightening’ je meteen aanspreekt, dan komt dat vast omdat het ineens is geschreven en heel snel is opgenomen. ‘The Shock of the Lightening’ is feitelijk een demo en het heeft zijn oorspronkelijke energie behouden. Daar is veel voor te zeggen. De eerste keer dat je een track opneemt is meestal de beste
Dig Out Your Soul’ zal het eerste album van de band zijn dat wereldwijd op hun eigen Big Brother-label zal uitkomen.
In Nederland, Groot Brittanië, België, Frankrijk, Spanje en Portugal wordt voor het nieuwe Oasis album de digitale en fysieke distributie alsmede marketing en promotie door [PIAS] gedaan.