Grace Jones: na 20 jaar nieuw studio album

30-06-2008 @ 21:32

Het orkaanseizoen begint dit jaar op 27 oktober. Dus bereid je alvast voor, want ‘Hurricane’ komt eraan..
Grace Jones brengt voor het eerst sinds 20 jaar een studio-album uit en tekent deal met muzieklabel Wall Of Sound.
Iconische diva en multimedia fashionista Grace Jones is terug! Op 27 oktober komt haar eerste studio album uit sinds 20 jaar, getiteld ‘Hurricane’.
Op 19 juni speelde ze live op het Meltdown festival in Londen, op uitnodiging van de programmeurs van dit jaar, Massive Attack. De Engelse pers was lovend over het optreden en de vier nieuwe nummers die ze daar speelde:
a sensational return to form” - The Times
all around the gawping, whistling, cheering Festival Hall was the sense that this is how a star should be” - The Telegraph
she is an ongoing performance art project…what resonates is not any one song, but Jones’ unparalleled presence” - The Guardian
Grace Jones, 56 jaar geleden geboren op Jamaica, werd in de jaren '80 bekend als één van de pioniers van zowel de avant-garde pop, als van de daarbij behorende cultuur en mode. Haar laatste studio album heette ‘Bulletproof Heart’, en kwam op 1989 uit op Capitol Records. Daarvoor verschenen via muzieklabel Island records o.a. de legendarische album "Portfolio" (1977) en "Nightclubbing" (1982).

Hurricane’ is geproduceerd door Ivor Guest en Grace zelf en bevat bijdragen van oude bekenden Sly Dunbar & Robbie Shakespear en Brian Eno.
Algemeen Directeur van Wall of Sound Mark Jones is zeer trots op het tekenen van Grace Jones. “Het is een grote eer en een voorrecht om samen te mogen werken met Grace. Niemand heeft mensen meer geïnspireerd om, ongeacht ras, geslacht, kleur of geloof, te zijn wie je wilt zijn. Het nieuwe album zal haar niet alleen opnieuw lanceren als één van de belangrijkste artiesten ter wereld, maar haar ook introduceren bij een hele nieuwe generatie muziekliefhebbers”. De reactie van Grace op de deal met Wall of Sound en het nieuwe album was heel kort maar krachtig: “Grrrrrrr”.
Wall Of Sound werd bekend door bands als The Propellerheads, Royksopp, Zoot Woman en Infadels. Wall Of Sound is onderdeel van de [PIAS] Group, die de distributie op zich gaat nemen.