FOXBORO HOTTUBS a.k.a. GREEN DAY

30-06-2008 @ 21:49

De Amerikaanse band The Foxboro Hottubs bestaat sinds december 2007 toen de band debuteerde op de website: http://www.foxborohottubs.com .
Al vrij snel ontdekten fans dat de groep bestaat uit leden van Green Day en mag deze band gezien worden als een zij-project van de band, hetgeen door Green Day/Foxboro Hot Tobs-zanger Billie Joe Armstrong snel erna ook werd bevestigd: "The only similarity between Green Day and Foxboro Hot Tubs is that we are the same band".
De muziek van deze band ligt in de lijn van een ander Green Day-project: The Network
Foxboro Hottubs bestaat uit:
Billie Joe Armstrong - zang, gitaar
Mike Dirnt - basgitaar
Tré Cool - drums
Jason White - leadgitaar
Jason Freese - keyboards
Kevin Preston - rhythm gitaar
Vrij snel na de bekendmaking van de band verscheen in december op de website de 6-track-EP "Stop Drop and Roll" via streaming en downloadable mp3's. Deze downloads verdwenen na enkele dagen weer. Via de Amerikaanse rockradio is het nummer "Mother Mary" inmiddels veel gedraaid.
20 Mei jl. verscheen het officiele album op CD en vinyl in de VS.
Verschil met de muziek van Green Day is dat  Foxboro Hot Tubs op momenten iets weg heeft van de 60's/70's rock and roll en dat de groep gebruik maakt van samples.
Van het album is inmiddels het nummer "The pedestrian" officieel op single uitgebracht.
De videoclip die bij de single hoort is 15 april jl. opgenomen in Toronto/Canada en recent gedurende korte tijd beschikbaar geweest op YouTube en later weer verwijderd.
in mei heeft de band op een tiental locaties in de VS opgetreden, waarbij de concerten pas op de dag zelf werden bekend gemaakt en tickets waren alleen aan de kassa te koop.

Discography
Album: "Stop Drop and Roll!!!" (2008)

Singles: "Mother Mary" / "The Pedestrian"

website: http://www.foxborohottubs.com/
http://www.myspace.com/foxborohottubs