JANNES' NIEUWE ALBUM OP 15 SEPTEMBER UIT

19-08-2008 @ 16:43

Op 15 september a.s. zal het nieuwe album van Jannes verschijnen. Zijn, alweer 8e, studioalbum draagt de persoonlijke titel ‘Meer dan een vriend’. De titel van het album is een eerbetoon aan zijn manager Dick Oosting, die eind juni dit jaar plotseling door een hartinfarct om het leven kwam.
Het album heeft de naam gekregen van het bijzonder persoonlijke nummer dat op het laatste moment is toegevoegd aan het album. Dit nummer, ‘Meer dan ’n vriend’ heeft Jannes opgenomen als eerbetoon aan zijn beste vriend en manager, die begin juni plotseling overleed door een hartinfarct. Oosting was Jannes’ manager die er sinds het prille begin bij was. “Samen hebben we al die jaren urenlang in de auto het hele land door gereden op weg naar optredens en hebben uren gepraat over muziek, optredens en de toekomst. Maar, Dick was niet alleen manager en zaakwaarnemer, hij was boven alles mijn grootste vriend”, aldus Jannes.
Op dit nieuwe album laat Jannes een nieuwe kant van zichzelf zien. ‘Meer dan een vriend’ is het meest persoonlijke nummer tot nu toe voor de zanger, zonder dat dit ten koste gaat van het typische Jannes-geluid. Het album bevat naast de vrolijke en herkenbare meestampers als ‘Ga dan’ en ‘Wat ben je mooi’ ook nummers die een ander geluid van Jannes laten horen. Zo handelt ‘Amigo,… Adios kleine vriend’ over minder bedeelde kinderen in derde wereldlanden, en staat er een ultieme liefdesverklaring op het album, in de vorm van ‘Jij,… Alleen’. En het nummer ‘Liefde’ (geschreven door voormalig BZN-frontman Jan Keizer) is herkenbaar voor iedereen die wel eens verliefd is geweest.
De eerste single ‘Ga dan’ kwam vanuit het niets op de tweede plaats in de Single Top 100 en op de eerste plaats in de DutchCharts Top 30. Door het overlijden van zijn manager werden alle optredens en promotie activiteiten geannuleerd, maar het leven gaat door en Jannes zet de schouders er weer onder.
Zowel het vorige Jannes album ‘Mijn naam is…’ als de daarvoor verschenen album ‘Laat me vrij’ en ‘Als het zonnetje schijnt’ hebben de gouden status ruimschoots bereikt. Het op 15 september te verschijnen nieuwe album ‘Meer dan een vriend’ is wederom grotendeels geschreven door Emile Hartkamp, die het album samen met Norus Padidar produceerde.
Op donderdag 11 september is de officiële album presentatie in De Smelt in Assen. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekend gemaakt op www.jannesonline.nl .

Bestelnummer CD: 22 225932 "Meer Dan Een Vriend"
Bestelnummer CDS: 23 224202 "Ga Dan"  
Check www.jannesonline.nl

(cnr entertainment)