10 JAAR POP-O-MATIC tussen 27 en 29 augustus in Utrecht

21-08-2008 @ 23:13

The Gossip, Belle & Sebastian (dj-set), Popquiz, The Bees, The Madd, Sticks & Rico, GEM, Lefties Soul Connection, DJ Gijsbert & DJ St. Paul

Op 27, 28 en 29 augustus viert de Pop-O-Matic, haar tiende verjaardag!
Dat wordt feest met o.a. The Gossip, Belle and Sebastian (dj-set), The Bees, The Madd, Rico en Sticks, GEM en natuurlijk geestelijk vader en resident van de Pop-O-Matic dj St. Paul!

In die tien jaar trok de Pop-O-Matic meer dan een half miljoen bezoekers! Dat betekent iedere week een uitverkocht Tivoli en dat allemaal onder het motto ‘Different styles, different people, one love’. Tien jaar de beste tunes aller tijden voor een groot publiek. St. Paul: ‘kun je een wekelijkse avond tien jaar lang hosten met slechts één vakantie zonder er verliefd op te zijn? Nee! Ik hou van de avond vanwege de prachtige balans tussen het grootse en toch ook het liefhebbersgevoel. Smaakvol massa-entertainment. Zoiets. En ook die breedte blijft bijzonder.

The Gossip trapt het festival af. Deze electro-pop band heeft een dikke clubhit met ‘Standing In The Way Of Control’, maar legt op hun album en met hun gelegenheidscovers (check de versie van George Michaels Careless Whisper!) een uitzonderlijk gevoel voor het schrijven van sterke liedjes aan de dag. Over liedjes gesproken, op de woensdag zal ook 's lands meest betrouwbare popjournalist en, niet te vergeten, wijlen Pop-O-Matic DJ een plaatje meedraaien: Gijsbert Kamer. Op dit bijzondere moment worden de krachten weer gebundeld. Een derde gastoptreden voor de woensdagavond is van de Lefties Soul Connection, die bekend staan om hun dampende live shows. We know they got soul!!

Op donderdag begint de avond met een speciale Pop-O-Matic Popquiz. Na afloop start Pop-O-Matic-de-Luxe met korte optredens van verschillende artiesten zoals GEM, Sticks & Rico en illusionary rockers.

De vrijdagavond sluit het 10-jarig jubileum feest nu al gedenkwaardig af: The Bees, The Madd & Belle & Sebastian dj set. The Madd is de Nederlandse incarnatie van de beatgeneratie en live beter dan er in de sixties ooit gespeeld is. The Bees zijn het actieve bewijs dat mooie muziek niet aan genres gebonden is. Op hun drie bijzondere albums combineren ze pop, soul, country en dansbare elementen alsof de verzuiling nooit heeft plaats gevonden. Chris, Bobby en Richard van Belle & Sebastian draaien al jaren plaatjes. Deze zomer vliegen ze heel Europa door met hun bijzondere mix van oorspronkelijke  pop, soul en electronica. Op het Tien Jaar Pop-O-Matic festijn zullen ze voor het eerst ook in Nederland een exclusieve dj- set verzorgen! Dance all night like a soulboy? drag yourself across the dancefloor? Alles mag, alles moet, wat een boeking!!

St. Paul: ‘Vol verwachting klopt mijn hart. Ik ben trots. Trots op Tivoli, op mezelf en bovenal op al die verschillende mensen die altijd maar weer zijn komen dansen. Kan niet wachten om dit te gaan vieren’.

10 JAAR POP-O-MATIC presenteert
wo 27–8 : THE GOSSIP, LEFTIES SOUL CONNECTION & ST. PAUL  
20:30 u | 21:45 u | € 16,-

wo 27-8: ST. PAUL & GIJSBERT
23:30 u – 04:00 u | € 4,- / studenten & U- pashouders gratis

do 28-8: POPQUIZ
21:00 u | 21:30 u | € 5,-

do 28-8: GEM, RICO & STICKS, ILLUSIONARY ROCKERS & ST. PAUL
23:00 u | € 4,- / studenten & U- pashouders gratis

vr 29-8: BELLE & SEBASTIAN (DJ SET), THE BEES, THE MADD & ST. PAUL
20:45 u | € 11,-

vr 29-8: BELLE & SEBASTIAN (DJ SET) & ST. PAUL
23:00 u | € 5,-

PASSE-PARTOUT VOOR DRIE DAGEN: € 20,-

Tivoli Oudegracht
Oudegracht 245, Utrecht
www.tivoli.nl
0900 235 84 86

Meer informatie over artiesten:
St. Paul
The Gossip 

The Bees
The Madd
Belle & Sebastian
GEM