The New Earth Group tekent bij Excelsior Recordings

12-12-2009 @ 11:53

Rotterdams jazz-punk-space ensemble The New Earth Group zal haar nieuwe album, Eurafricarabia, in februari 2010 uitbrengen in de Benelux via het vermaarde Excelsior Recordings. Na zeer goed ontvangen shows op onder andere Oerol en North Sea Jazz dook The New Earth Group direct hun eigen studio in om te werken aan een nieuw album.

Aanvankelijk stond de release van het nieuwe album gepland in oktober, maar interesse van Excelsior Recordings deed de band besluiten daar nog even mee te wachten. Intussen heeft de groep getekend bij het label en is de release gepland voor februari 2010. Eurafricarabia (CD en 2xLP), de naam zegt het al, belooft een heftige mix van invloeden uit de verschillende continenten.

Excelsior Recordings is vooral bekend van het uitbrengen van hoogwaardige gitaarpop albums (o.a. De Staat, Johan, The Madd, El Pino & The Volunteers). Maar de stal is heden ten dage zo breed, dat de interesse zich niet louter beperkt tot indierock. Denk aan Spinvis, Roosbeef, Blue Famingo en Lefties Soul Connection. De interesse van Excelsior Recordings is dan ook een logische.

Eurafricarabia is de derde CD die The New Earth Group uitbrengt. Eerder verschenen een self-titled album en Tam Boe Man, een live registratie van een indrukwekkend optreden op Noorderslag 2009.

Line-up
Er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden, nadat Jos Hoevenaars bassist Menno Bouma (Elle Bandita) verving, heeft drummer Robin Schaeverbeke afscheid genomen. Vanaf 2010 zal The New Earth Group spelen met Friso van Wijck op drums.
Friso van Wijck (1974, Terneuzen) studeerde Jazz en Compositie aan het Rotterdams conservatorium en is drummer in bands variërend van jazz, vrij geïmproviseerde muziek en blues tot metal. Hij is daarnaast zeer actief als componist van hedendaagse muziek.

State X
The New Earth Group speelt op 12 december op State X new Forms, festival for avant rock, cutting edge and nu art. Gitarist Vincent van Duin over dit optreden:” Dit wordt helemaal te gek! We spelen een eenmalige show met twee drummers, onze percussionist Jasper den Dulk en nieuw voor deze sessie super drummer Willem van der Krabben. We spelen alleen maar nieuw materiaal, met een heel nieuw geluid.

myspace.com/thenewearthgroup