The Sore Losers tekenen bij Excelsior Recordings

31-05-2010 @ 14:33

Belgische rockband brengt na de zomer debuut uit bij Nederlandse Independent

Twee maanden na hun zilveren medaille op Humo’s Rock Rally tekenen The Sore Losers een contract bij het Nederlandse Excelsior Recordings. Najaar 2010 verschijnt het titelloze debuutalbum.

Labelbaas Ferry Roseboom, die met Excelsior al sinds 1996 succesvol albums uitbrengt van acts als Triggerfinger, Spinvis en De Staat, is verheugd met de nieuwe aanwinst: “The Sore Losers zijn een klassieke rockband; opwindend en meeslepend.” Frontman Jan Straetemans verklaart de keuze voor het buitenlandse label: “Excelsior gelooft in muziek, The Sore Losers ook. In die overtuiging hebben we elkaar gevonden, gebrand om het heilige vuur te verspreiden.

The Sore Losers smelten sinds 2009 hun voorliefde voor rock, country, blues en garage om in een eigen geluid. In de wandelgangen gaan vergelijkingen op met The Raconteurs, maar de band laat zich evenzeer inspireren door Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Black Keys en meer boeiend volk. Het te verschijnen album moet de energieke live set die The Sore Losers de afgelopen maanden neerpootten, vangen in een intense opnamesessie. “Analoog, dynamisch en melodieus”, blikt Straetemans vooruit. Begin juni trekt de band met producer Pascal Deweze naar de GAM studio’s in het ardeense Waimes. Het doel is duidelijk: “Twee weken in totale afzondering aan deze plaat werken en daar volop van genieten.” Op de release is het nog wachten tot september. Zolang is de band te zien op de Belgische en Nederlandse festivalpodia, waaronder Pukkelpop en De Affaire. 31 mei spelen The Sore Losers in het voorprogramma van Kasabian in de AB in Brussel.

The Sore Losers zijn:
Jan Straetemans - vocals & rhythm guitar
Cedric Maes - vocals & lead guitar
Alessio Di Turi – drums
Kevin Maenen – bass

thesorelosers.be