21 April: Spinvis met gratis vinyl-single op Record Store Day: B-kantje

18-04-2012 @ 11:18

Triggerfinger en LPG brengen gelimiteerde vinyl-singles uit. GEM met covers EP.

Op zaterdag 21 april is het Record Store Day; een internationale feestmuziekdag voor muziekwinkels, artiesten en muziekliefhebbers. Spinvis schreef speciaal voor Record Store Day een ode aan het vinyl. Het liedje is getiteld B-kantje en zal ook alleen op de B-kant van een 7" verschijnen. De exclusieve single zal gratis en alleen verkrijgbaar zijn op Record Store Day bij een aankoop in de onafhankelijke muziekwinkel.

Triggerfinger voert al zes weken de Nederlandse en Belgische hitlijsten aan met hun versie van Lykke Li's I Follow Rivers. De single heeft in beide landen de platina status bereikt en verschijnt nu dan eindelijk op een speciale 10" vinyl ter ere van Record Store Day. Op deze gelimiteerde uitgave is ook een cover te vinden van Rod Stewart's 'Do You Think I'm Sexy?' en een niet eerder uitgebrachte jamsessie van Triggerfinger.

Een maand na het verschijnen van hun derde album The Village laat de band LPG opnieuw van zich horen middels een 7-inch splitsingle met de bevriende Belgische band Black Cassette. De vinylsingle zal uitkomen op Record Store Day 21 april, en is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 200 stuks. Het betreft het onuitgebrachte nummer 'Television' dat gezien kan worden als een even cynische als pessimistische visie op de invloed van televisie in het dagelijks leven.

Zaterdag 21 april verschijnt ook een nieuwe EP van GEM. Tension Tonight/GEM FM (Live From Studio Sound Enterprise) is een verzameling live opgenomen covers van The Clash, Lana Del Rey, Lovin' Spoonful, Tom Petty, Edwyn Collins en The Band. De EP opent met de radio versie van de nieuwe GEM single Tension Tonight.

Buiten alle speciale releases trekken veel artiesten langs de Nederlandse muziekwinkels voor een optreden in de winkel. Namens muzieklabel Excelsior Recordings zullen Alamo Race Track, Lola Kite, Moss, awkward i, LPG, Spinvis, Half Way Station, GEM, Hospital Bombers en The Kik van Hoogezand tot Venlo te bewonderen zijn.

voor meer info check website: http://www.excelsior-recordings.com/