Nieuw Rotterdams talent Sabrina Starke presenteert debuut album in WATT!

10-09-2008 @ 19:06

De 28 jarige Rotterdamse Sabrina Starke lijkt uit het niets te komen, maar deze zangeres en liedjesschrijfster timmert al geruime tijd aan de weg. Ze begon in een reggae band en ging vervolgens solo. In 2006 won Sabrina de zogenaamde Talent Night. Die bracht haar zelfs tot in het legendarische Apollo Theater in New York. In december 2006 werd ze 2e bij de Grote Prijs van Nederland in de singer/songwriter categorie. In 2007 merkte het Nationaal Pop Instituut haar op en werd ze gevraagd om twee songs te leveren voor het “Unsigned” project. Het van deze CD afkomstige nummer “Romeo and Juliet” schopte het in de Surinaamse hitlijst zelfs tot de #2 positie. Door het  ministerie van OC&W werd Sabrina Starke geselecteerd voor het project “Getalenteerd” en als afsluiting van dat jaar werd ze verkozen tot muzikaal Ambassadeur van Rotterdam  nadat ze de “Music Matters Award” gewonnen had.
Om haar in een duidelijke muzikale hoek te plaatsen is echter niet eenvoudig. Sabrina combineert Jazz, R&B en Nu Soul, maar heeft ook een Folky Singer/Songwriter kant. Met als uniek kenmerk een laidback zangstijl met een geheel eigen timing.
2008 moet het jaar van Sabrina Starke worden. Gekoppeld aan het Nederlandse productie en schrijversduo Beat Royalty werd gewerkt aan haar eind september te verschijnen debuutalbum, dat in Amerika werd opgenomen. Het productieteam, opererend vanuit Los Angeles, werkte nauw samen met de befaamde en meervoudig Grammy genomineerde engineer Brad Gilderman, die de mix voor zijn rekening nam. De eerste single “Do For Love” is haar eerste visitekaartje en is regelmatig op de Nederlandse radio te horen.
Het mag voor zich spreken dat deze getalenteerde Rotterdamse voor de presentatie van haar album “Yellow Brick Road” geen betere plek kon bedenken dan het nieuwe WATT (voorheen Nighttown) in haar eigen woonplaats. Op woensdag 1 oktober zal ze daar met haar 8 man sterke band haar debuut album live presenteren.

Toer:
01 okt Rotterdam - WATT           
03 okt Amsterdam - Paradiso (kleine zaal)
10 okt Goes - Club Devo
26 okt Utrecht - Rasa (middag) No Label i.h.k.v. Culturele Zondagen
02 nov Beusichem - Theater Het Heerenlogement (middag)

Meer info:
www.sabrinastarkemusic.com
www.myspace.com/sabrinastarke