SABRINA STARKE GETEKEND OP BLUE NOTE

28-10-2008 @ 11:35

De Rotterdamse zangeres Sabrina Starke heeft afgelopen maandag 27 oktober een contract getekend met het fameuze Blue Note label. Haar album Yellow Brick Road wordt volgende maand opnieuw uitgebracht op Blue Note.
Het gaat sinds 2006 hard met Sabrina Starke. Zo wint ze dat jaar de zogenaamde Talent Night. Die bracht haar tot in het legendarische Apollo Theater in New York. In december 2006 werd Starke tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Een jaar later won ze de Music Matters Award en werd ze verkozen tot muzikaal Ambassadrice van Rotterdam. In dat jaar bracht het NPI (Muziekcentrum Nederland) ook het album The Mighty 8 uit, als onderdeel van het Unisigned project waarop twee tracks van Starke te vinden zijn. De single Romeo and Juliet behaalde in Suriname de tweede positie in de hitlijsten.
Dit jaar gaat alles in een stroomversnelling voor Starke. In Amerika neemt ze samen met productie en schrijversduo Beat Royalty het album Yellow Brick Road op. De titelsong van het album is samen geschreven met Han Kooreneef (o.a. bekend van MArco Borsato). Het album is gemixt door meervoudig Grammy genomineerde engineer Brad Gilderman. Met de eerste single Do For Love staat Sabrina Starke al een aantal weken in de Single Top 100 van de GfK Dutch Charts en de iTunes Single Charts. Twee weken terug was Starke te zien bij De Wereld Draait Door, waar ze in plaats van de welbekende 1 minuut het hele nummer ten gehore mocht brengen. Het was dit optreden dat de aandacht trok van het Blue Note label. Nu, nog geen twee weken later is Sabrina Starke de nieuwe aanwinst van Blue Note.
"One listen of Sabrina's "Do For Love" stopped me in my tracks, put Manhattan on pause and the song on repeat. I love her spirit-- the voice and the songwriting --and can't wait to see her perform live. EMI has found a real diamond." Billy Mann, Global President of International A&R/Blue Note

check youtube