Vier Nederlandse bands op CMJ Festival in de USA

30-09-2008 @ 10:43

Subbacultcha! initiatief presenteert Nederlandse bands op CMJ festival in VS.
Muziek Centrum Nederland en musicXport.nl ondersteunen independent platform.
De CMJ Music Marathon in New York (21-25 oktober) heeft dit jaar vier Nederlandse bands uitgenodigd: Adept, The Moi Non Plus, Bonne Aparte en The Hospital Bombers. Adept, The Moi Non Plus en Bonne Aparte zullen optreden tijdens een showcase-avond van het Amsterdamse platform voor onafhankelijke bands Subbacultcha!. The Hospital Bombers doet een eigen optreden los daarvan.
Op woensdag 22 oktober organiseert Subbacultcha! een showcase tijdens het CMJ festival in New York. De showcase vindt plaats in Cakeshop in het hippe Lower East Side, met optredens van Adept, The Moi Non Plus, Bonne Aparte, Women (Canada) en Skeletons (USA). De Nederlandse bands staan handig volgens de sandwichformule geprogrammeerd tussen de Noord-Amerikaanse bands met als doel de kans op media-aandacht en belangstelling uit de lokale muziekindustrie te vergroten. De bedoeling achter CMJ is om bands verder te helpen in hun ambities voor een internationale carrière.
The Hospital Bombers staan op 21 oktober, de openingsavond van CMJ, op het programma, een dag voor de Subbacultcha!-avond. Zaal en tijdstip moeten op het moment van het verspreiden van dit bericht nog worden bekendgemaakt. Ook The Hospital Bombers hebben regelmatig op Subbacultcha!- avonden gestaan, in Nederland, Berlijn, Madrid e.a.

Websites: www.cmj.com | www.subbacultcha.nl/cmj.html

Subbacultcha!
Subbacultcha! is an independent promotor from Amsterdam, organizing over 100 shows a year in different venues such as Paradiso, Patronaat, Bitterzoet, Studio-K and De Nieuwe Anita. Our main Focus is on Alternative music. Besides shows in Holland, we also organize shows for Dutch bands abroad. We believe the Dutch Alternative music scene is alive and kicking, and needs to be exported.

MusicXport.nl
MusicXport.nl is een initiatief van Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland (MCN) om de positie van Nederlandse artiesten in het buitenland te verbeteren en de exportmogelijkheden te vergroten.

Muziek Centrum Nederland

Muziek Centrum Nederland (MCN) is de landelijke promotie- en kennisorganisatie op het gebied van muziek en het nationale en internationale muziekleven. MCN is begin 2008 ontstaan uit een fusie van het Nationaal Pop Instituut, De Jazzorganisatie, De Kamervraag, Gaudeamus en Donemus. Meer informatie over MCN vindt u op www.mcn.nl.