Kim Janssen op tour in de USA en geboekt voor Noorderslag

21-11-2008 @ 15:12

Kim Janssen is de nieuwste aanwinst van muzieklabel VOLKOREN. Op dit moment zit Kim in de USA waar hij meewerkt aan de opnames van het debuutalbum van 'The Black Atlantic'. Aansluitend aan dit project zal Kim Janssen een aantal shows doen in New York. Kim's talent blijft ook in Nederland niet onopgemerkt, want onlangs werd bekend dat hij geboekt  is voor de komende editie van het prestigieuze Noorderslag.

Voor het project 'In A Cabin With' reisde Kim Janssen naar het plaatsje Saranac Lake, diep in de bergen van de Amerikaanse staat New York. Hij werkt daar aan de opnames van het debuutalbum van 'The Black Atlantic', een singer-songwriter project rondom Geert van de Velde, die eerder frontman was van de bekende Amerikaanse band 'Shai Hulud'. In A Cabin With is een project dat verschillende muzikanten samenbrengt om muziek op te nemen op unieke, inspirerende locaties. Er waren al eerder In A Cabin With opnames in o.a. Zweden, IJsland, Canada en Mexico met muzikanten uit bekende Nederlandse bands als Gem, Copark, Krezip en Bauer. Aansluitend aan dit project zal Kim Janssen een aantal solo-optredens doen in New York. Hij zal o.a. spelen in The Knitting Facory en Arlene's Grocery, beiden clubs in New York City.

Kim's talent wordt intussen ook opgemerkt in Nederland, want zojuist is bekend geworden dat hij is geboekt voor de komende editie van Noorderslag. Hij zal daar songs van zijn 'Major Cities' project ten gehore brengen, begeleid door een 17-koppig 'orkest'. Ook zal hij een aantal songs van zijn debuutalbum spelen.

"Wat goed is moet van ver komen", zegt men wel eens. Kim Janssen, 20 jaar, heeft het grootste gedeelte van z'n leven met z'n ouders in Azië gewoond en is sinds kort terug in Nederland. Jaren lang schreef Kim liedjes op z'n slaapkamer over de mensen en plekken die hij zo moest missen. Hij zette de liedjes op tape en verstopte die onder z'n bed. Na Kim's middelbare schooltijd belandde zijn demo op miraculeuze manier in handen van 'award winning' producer Robby Baier, die hem vervolgens uitnodigde om naar Amerika te komen om daar z'n debuut album op te nemen in diens studio. Samen met verschillende sessie-muzikanten (o.a. Marla Hansen van Sufjan Stevens en My Brightest Diamond) komt Kim terug met een schitterende singer songwriter plaat van wereldklasse! Te mooi om waar te zijn? De plaat, 'truth is... i'm always responsible' zal begin 2009 bij VOLKOREN verschijnen.

Onlangs bracht Kim Janssen zijn debuut-ep 'V' uit; een ep met covers van alle andere VOLKOREN bands, ter ere van het 5-jarig bestaan van het label. Deze ep is alleen digitaal verkijgbaar via iTunes en YOUMAKEMUSIC.COM.

Kim Janssen USA tourdata met The Black Atlantic:
20.11 Knitting Factory - New York NY
21.11 House Show - Kutztown PA
22.11 Duncan's - Frostberg MD
23.11 The Fire - Philladelphia PA
24.11 TBA
25.11 Tommy's Tavern - Brooklyn NY

Kim Janssen solo USA data:
26.11 Arlene's Grocery - New York NY
28.11 Rockwood Music Hall - New York NY
29.11 Piano's - New York NY
30.11 Pete's Candy Store - Brooklyn NY
 
Kijk voor meer informatie en tourdata op: www.kimjanssen.net