The Sheer tekent contract bij Play It Again Sam [PIAS]

04-12-2008 @ 22:58

De Haarlemse band The Sheer heeft een contract getekend met muziekmaatschappij [PIAS]. Het nieuwe album van de band is op dit moment in de maak en zal naar verwachting eind maart 2009 bij [PIAS] uitkomen.

The Sheer is een rockband uit Haarlem met een talent voor tijdloze songwriting. Opgericht in 2000 door vier vrienden uit Haarlem: Bart van Liemt (zang, gitaar), Jasper Geluk (toetsen), Jorn van der Putte (bas) en Gert-Jan Zegel (drums).
In 2004 kwam voor The Sheer de grote doorbraak met de singles 'Something To Say', 'It Only Get's Better', 'Right Now' en 'Stay Awake', allen afkomstig van het debuut-album 'The Keyword Is Excitement!' (Universal music). Ook won de band een Zilveren Harp en een 3FM Award (Best New Act). The Sheer was te zien op Pinkpop, Lowlands en Noorderslag waarop het legendarische WDR programma Rockpalast besloot een concertregistratie van de band uit te zenden.

In 2006 is het tweede album van The Sheer 'Feel The Need' (Universal music) uitgekomen, alsmede de van dat album afkomstige single 'Girl That Lost Her Mind Pt.1'. Op 5 mei van dat jaar reist The Sheer als 'ambassadeur van de vrijheid' per helikopter langs de bevrijdingsfestivals van Leeuwarden, Rotterdam, Zwolle en Vlissingen. Ook wordt dat jaar John Lennon klassieker 'Instant Karma!' opgenomen en uitgebracht voor Amnesty International en wordt de single 'Understand' de soundtrack van voetbalgame 'FIFA07'.

Op dit moment zit The Sheer midden in het opname-proces van hun nieuwe, derde album. Dit album wordt net als het debuut geproduceerd door de Amerikaanse producer Daniel Presley (Faith No More, Jewel, The Breeders) en opgenomen in de Zweedse Varispeed Studios. Het proces wordt door zanger Bart van Liemt omschreven als: "Spannend, wij hebben onze grenzen opnieuw opgezocht en muzikale bergen verzet tijdens het schrijfproces".
Kortom, 2009 heeft alles in zich om opnieuw een The Sheer jaar te gaan worden.