The Sheer is met nieuwe album muzikaal volwassener

09-03-2009 @ 20:34

Op 20 april komt het derde album van The Sheer 'Here and Now and Long Before' uit bij [PIAS].  De eerdere twee albums waren, debuut 'The Keyword Is Excitement' (2004) en 'Feel The Need' (2006). De albums brachten The Sheer naast lovende kritieken een Zilveren Harp, een 3FM Award en een Edison nominatie.
Eind 2007 besluit de band om voorlopig te stoppen met optreden en zich terug te trekken voor het schrijven van een derde album. In de stilte die volgt blijkt er ruimte voor veranderingen. Er ontstaan er meer donkere en persoonlijke songs van Bart's hand. De nieuwe songs vereisen van iedereen een andere manier van muziek maken en voor het eerst lijkt ook de gedeelde liefde voor Americana te worden aangesproken.

Vriend en producer Daniel Presley wordt wederom benaderd voor de productie.Na uitgebreide voorbereidende sessies vertrekt de band in oktober 2008 met Daniel naar de Varispeed Studios op het Zweedse platteland. Stevie Ann zingt de backing vocals voor de opener van het album 'Find Something For Me To Do When You're Gone' en de eerste single 'The Devil On His Own'.
'Here and Now and Long Before' wordt door Daniel voltooid in Parijs. The Sheer klinkt op dit album melancholischer en meer alt-country dan ze tot nu toe gedaan heeft. De kroon op anderhalf jaar werk.

Live:
The Sheer (Try-out) 14-mrt-09 Merleyn Nijmegen
The Sheer (Try-out) 20-mrt-09 Patronaat Haarlem
The Sheer (Try-out) 21-mrt-09 Rotown Rotterdam
The Sheer (Try-out) 26-mrt-09 O13 Tilburg
The Sheer (Try-out) 2-apr-09 Speakers Delft
The Sheer (Albumpresentatie) 16-apr-09 Melkweg Amsterdam

www.thesheer.nl
www.pias.nl
www.agentsafterall.nl