BUMA HARPEN GALA 2009 OP TV BIJ TROS

23-01-2009 @ 11:46

Op donderdag 5 maart 2009 zullen de winnaars van de Buma Gouden- en  Zilveren Harpen evenals de winnaar van de Buma Exportprijs tijdens een spectaculair live televisieprogramma vanuit Studio 21 in Hilversum bekend worden gemaakt.
De presentatie wordt verzorgd door YOLANTHE CABAU VAN KASBERGEN.

De TROS zal donderdag 5 maart het Buma Harpen Gala vanaf 20:30 uur live uitzenden op Nederland 3.

Buma Cultuur heeft het programma rond de uitreikingen van de meest prestigieuze muziekprijzen in Nederland volledig vernieuwd. Naast optredens van de winnaars zullen diverse andere artiesten het podium betreden, waaronder verschillende oud-winnaars.

Als vanouds zal het Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckleyze daarbij begeleiden.
Welke artiesten in het programma op zullen treden wordt later bekend gemaakt.
Verdere informatie kan gevonden worden op de website www.bumaharpengala.nl

Buma Gouden Harpen
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.

Buma Zilveren Harpen
De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. Deze prijs wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en was in veel gevallen een opmaat tot een Gouden Harp

De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het meest succesvol is met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.