TROS EN SBS6 HERDENKEN BENNY NEYMAN

06-02-2009 @ 16:02

Zaterdag 7 februari is het precies een jaar geleden dat zanger Benny Neyman is overleden. Zowel de TROS als SBS6 zullen Benny Neyman herdenken in hun programmering.

Op Nederland 1 komen om kwart over elf in de ochtend al Neymans successen voorbij, waaronder de bekende hits als ‘Ik weet niet hoe’ waarmee hij doorbrak in 1980, de nummer 1-hit ‘Waarom fluister ik je naam nog?’ en ‘Vrijgezel (die pas gaat slapen als hij de sterren heeft gezien)’. Verder belooft de TROS een bijzondere uitvoering van de ‘Ode aan Maastricht’ op het Vrijthof in de Limburgse hoofdstad met André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest en Koor.

Op SBS6 zal vanavond in de late uitzending van SBS Shownieuws (22.50 uur) een interview met Hans van Barneveld de partner van Benny Neyman worden uitgezonden. In het interview met Hans van Barneveld zal worden teruggekeken op dit afgelopen jaar zonder Benny Neyman.

Niet alleen in de media wordt er aandacht besteed aan het overlijden van Benny Neyman. Al in december kwam een persoonlijke wens van Benny uit door het uitkomen van een 5CD en een DeLuxe box van zijn complete oeuvre. De box met de titel ‘Adieu’ is een prachtige verzameling geworden met de 100 mooiste liedjes van Benny Neyman; de DeLuxe box bevat naast de 100 mooiste liedjes ook twee DVD met specials, optredens en ander uniek materiaal, alsmede een zeer uitgebreid booklet.

Voor meer informatie over de uitzendingen op SBS6 en de TROS of over de luxe 5CD-DVD box ‘Adieu’ van Benny Neyman ga naar;

www.tros.nl
www.sbs6.nl
www.bennyneyman.nl