DAVE MATTHEWS BAND OP 7 JULI IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

24-02-2009 @ 12:21

Op dinsdag 7 juli geeft Dave Matthews Band een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Met een geslaagde combinatie van rock, blues en jazz is Dave Matthews Band al jaren dé podiumband bij uitstek. Dankzij hun talloze optredens heeft Dave Matthews Band door de jaren heen een uitstekende live reputatie opgebouwd. De energieke optredens zijn kenmerkend voor de band uit Virginia, USA.

Dave Matthews Band werd in 1991 opgericht door zanger/gitarist Dave Matthews. Voor een demo van door hemzelf geschreven liedjes verzamelde hij een aantal muzikanten uit de plaatselijke jazz-scene van Charlottesville (Virginia/USA). Het klikte echter zo goed tussen de verschillende sessiemuzikanten dat ze besloten bij elkaar te blijven. En met succes, want veel goede albums volgden elkaar op en ze verruilden de kleinere zalen voor grote uitverkochte stadions.

Na diverse succesvolle albums verscheen in 2001 'Everyday', met daarop hun eerste grote hit in Nederland: 'The Space Between'. In 2007 gaf de populaire Dave Matthews Band nog een optreden op Pinkpop, dit was eveneens de laatste keer dat ze in Nederland waren.

DAVE MATTHEWS BAND
+ support
Dinsdag 7 juli 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 45 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur