CONCERT DAVE MATTHEWS BAND OP 3 MAART 2010 IN AMSTERDAM

19-10-2009 @ 16:41

Op woensdag 3 maart 2010 geeft Dave Matthews Band een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  
Dave Matthews Band is al jaren dé podiumband bij uitstek. Dat lieten ze ook in juli van dit jaar zien met een geweldige energieke show in een compleet uitverkochte Heineken Music Hall.

Juist die energieke optredens zijn kenmerkend voor de band uit Virginia, USA. Hun combinatie van rock, blues en jazz is zeer geslaagd. Door de jaren heen hebben ze talloze optredens gegeven en daarmee een uitstekende live reputatie opgebouwd.

Dave Matthews Band werd in 1991 opgericht door zanger/gitarist Dave Matthews. Voor een demo van door hemzelf geschreven liedjes verzamelde hij een aantal muzikanten uit de plaatselijke jazz-scene van Charlottesville (Virginia). Het klikte echter zo goed tussen de verschillende sessiemuzikanten dat ze besloten bij elkaar te blijven. En met succes, want veel goede albums volgden elkaar op en uiteindelijk verruilden ze de kleinere zalen voor grote uitverkochte stadions.

Na diverse succesvolle albums verscheen in 2001 'Everyday', met daarop hun eerste grote hit in Nederland: 'The Space Between'. In 2009 is het zevende studioalbum van de band 'Big Whiskey and the Groogrux King' verschenen.  In juli van dit jaar gaf de band nog een zeer geslaagd uitverkocht concert in de Heineken Music Hall.

DAVE MATTHEWS BAND + support act
Woensdag 3 maart 2010
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 47 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

http://www.davematthewsband.com/

(warner music)