U2 360° TOUR

09-03-2009 @ 11:38

Op maandag 20 juli 2009 geeft U2 een concert in de Amsterdam ArenA. Het concert is onderdeel van de 360° tournee. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Vandaag heeft U2.com bekend gemaakt dat U2 zijn Europese tour opent in het Camp Nou stadion in Barcelona. Deze tour wordt gesponsord door Blackberry en is de eerste stadiontour sinds de Vertigo tour in 2005. U2 geeft deze stadionconcerten naar aanleiding van hun 12e studioalbum 'No Line On The Horizon'. Dit album behaalde al de #1 positie in Nederland, UK, Frankrijk, Duitsland, België, Finland, Japan en Tsjechië.

De U2 360° tour is geproduceerd door Live Nation Global Touring en doet 14
landen aan door heel Europa met concerten in Milaan, Göteborg, Amsterdam, Parijs, Nice, Dublin, Chorzow, Berlijn, Gelsenkirchen, Londen, Sheffield, Glasgow en deze tour wordt afgeloten in het Millennium Stadion in Cardiff op 22 augustus. Nadat de band door Europa heeft getourd volgt een grote reeks concerten in Amerika.

Ook voor deze show werken regisseur Willie Williams en architect Mark Fishers
(Zoo TV, PopMart, Elevation en Vertigo tour) samen aan een vernieuwend 360° decor met een onbeperkt zicht voor het publiek. Het is de eerste keer dat de band in stadions optreedt met zo'n originele en unieke productie. (meer hierover op U2.com).

'U2 is altijd op zijn best omringd door publiek. Deze opbouw is een gigantische
sprong voorwaarts. 85 % van de tickets heeft een ticketprijs onder de 95 euro en 10 000 tickets daarvan kosten slechts 30 euro. De band heeft hun entreeprijzen zo laag mogelijk gehouden zodat al hun fans de kans hebben het concert bij te wonen. We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat U2 fans een goed geprijsd ticket kunnen kopen en ook goed zicht op de band hebben.
', aldus Paul McGuinness.
 
'Na het overweldigende succes van de wereldwijde Vertigo tour waar elke
beschikbare ticket werd verkocht, zijn de verwachtingen rondom deze tour hoog
gespannen met name door de enorme revolutionaire productie. Zoals gebruikelijk zullen de fans niet teleurgesteld zijn.
', aldus Arthur Vogel, CEO Global Touring/Chairman - Global Music Live Nation.

'Deze tour markeert de eerste fase van de samenwerking tussen U2 en Blackberry. Deze samenwerking zal leiden tot nieuwe en innovatieve manieren voor de mobiele muziekervaring op het BlackBerry-platform voor U2-fans.', aldus Paul McGuinness.

Traditiegetrouw neemt U2 een aantal verschillende support acts mee waaronder Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol en Black Eyed Peas. Welke voorprogramma's naar Nederland komen is nog niet bekend.

Meer informatie over de Europese tour is te vinden op U2.com. De U2 Fanclub
geeft al haar leden de mogelijkheid om voorafgaand aan de start kaartverkoop al kaarten te kopen voor dit unieke concert.

EUROPEAN TOUR SCHEDULE:

30-JUN. BARCELONA, SP NOU CAMP
07-JUL. MILAN, IT SAN SIRO
11-JUL. PARIS, FR STADE DE FRANCE
15-JUL. NICE, FR PARC CHARLES EHRMANN
18-JUL. BERLIN, DE OLYMPIC STADIUM
20-JUL. AMSTERDAM, NL ArenA
24-JUL. DUBLIN, IE CROKE PARK
31-JUL. GOTHENBURG, SE ULLEVI
06-AUG. CHORZOW, PL SLASKI STADIUM
10-AUG. ZAGREB, HR MAKSIMIR STADIUM
14-AUG. LONDON, UK WEMBLEY STADIUM
18-AUG. GLASGOW, UK HAMPDEN PARK
20-AUG. SHEFFIELD, UK DON VALLEY STADIUM
22-AUG. CARDIFF, UK MILLENNIUM STADIUM

NORTH AMERICAN TOUR SCHEDULE:
12-SEP. CHICAGO, IL SOLDIER FIELD
16-SEP. TORONTO, ON THE ROGERS CENTRE
20-SEP. BOSTON, MA GILLETTE STADIUM
24-SEP. NEW YORK, NY GIANTS STADIUM

In September and October, U2 360 will also visit: Atlanta, GA; Charlottesville,
VA; Dallas, TX; Houston, TX; Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Norman, OK; Phoenix, AZ; Tampa, FL; Washington, DC and Vancouver, BC. Complete Tour and ticketing information to follow.