NOVASTAR OP DONDERDAG 29 OKTOBER IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

21-04-2009 @ 13:04

Op donderdag 29 oktober geeft Novastar een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Joost Zweegers, de man achter Novastar, is opgegroeid in zowel Nederland als België. Na een overtuigend optreden op Humo's Rock Rally in 1996 brengt Novastar 4 jaar later hun debuutalbum met de gelijknamige titel 'Novastar' uit. Afkomstig van dit album zijn de hitsingles 'Wrong' en 'The Best is Yet to Come'. Naar aanleiding van hun succesvolle debuut vraagt Neil Young de band voor het voorprogramma van zijn Europese tournee. Optredens op de grote Nederlandse festivals volgen.
Ook het tweede album ‘Another Lonely Soul’ wordt een succes. ‘Never Back Down’ wordt een hit, evenals ‘When the Lights Go Down on the Broken Hearted’ en ‘Rome’. Net als Joost klaar lijkt om aan zijn meesterwerk te beginnen, slaat het noodlot keihard toe: in oktober 2005 valt hij tijdens een concert in Vorst Nationaal van het podium. Zijn groep heeft niets in de gaten en staat nog op de planken als Joost in het ziekenhuis het harde verdict te horen krijgt. Een zware revalidatie van twee jaar volgt.

Na een stilte van drie jaar is Novastar weer helemaal terug en brengt in het najaar van 2008 het zeer goed ontvangen album 'Almost Bangor' uit.
Dit album komt zowel in Nederland als België in de top 10 binnen. De eerste single 'Because' wordt bij 3FM direct tot Megahit bestempeld. De band is tevens genomineerd voor twee 3FM Awards.  Begin dit jaar stond de singer- songwriter nog voor een uitverkocht Paradiso en over een paar weken is hij weer te bewonderen op Pinkpop. Het succes lacht de zanger en zijn band weer toe. Voor het eerst in hun carrière geeft Novastar een concert in de Heineken Music Hall.

Donderdag 23 april aanstaande om 17.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen tot vrijdag 24 april om 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor Novastar te bestellen via www.livenation.nl

NOVASTAR + support act
Donderdag 29 oktober 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 31 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur