MOBY GEEFT INTIEM CONCERT IN MELKWEG

29-04-2009 @ 11:37

Op dinsdag 14 juli geeft Moby een concert in de nieuwe Rabozaal van de Melkweg. De Amerikaanse artiest wisselt zijn grote festivaloptredens deze zomer af met enkele intieme optredens in Londen, Berlijn, Parijs en Amsterdam. Tijdens dit bijzondere, seated concert in de gloednieuwe Rabozaal zal Moby de meer persoonlijke en melodische muziek spelen die hij door de jaren heeft gemaakt en ligt de nadruk op het nieuwe album ‘Wait For Me’, dat eind juni in Nederland uitkomt. 

Moby is een bijzonder veelzijdig muzikant. In de vroege jaren ’90 boekte hij succes met house- en technotracks en remixes van onder andere The Prodigy. Hij werd een populaire artiest in de clubscene en scoorde enkele hits in de Verenigde Staten en UK. Zijn wereldwijde doorbraak kwam echter in ’99 met het album ‘Play’, dat negen miljoen exemplaren verkocht. Met zijn duidelijk herkenbare geluid en melodische, elektronische muziek scoorde Moby enkele grote hits. Daarnaast werden zijn nummers wereldwijd gebruikt voor ontelbare televisieprogramma’s en films. Ook de volgende albums, 18, Hotel en Last Night deden het goed.

Het nieuwe album Wait For Me komt uit op 29 juni. Moby laat zich hierop van zijn melodische, intieme kant horen en nam het album helemaal thuis op. Op www.moby.com is de eerste track van het album, Shot In The Back Of The Head, gratis te downloaden. Topregisseur David Lynch maakte de video bij deze eerste, geheel instrumentale ‘single’. Tijdens het optreden in de Rabozaal zal het nieuwe album centraal staan. Deze gloednieuwe zaal biedt de ideale omgeving voor een intiem, seated concert van één van de meest authentieke popmuzikanten ter wereld.

MOBY

Dinsdag 14 juli 2009
Melkweg Rabozaal, Amsterdam
Entree: € 22 (excl. lidmaatschap en servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur