Deelnemers SENA Performers POPnl Award 2009 bekend

21-05-2009 @ 11:24

Regionale favoriete bands te zien in Melkweg op zaterdag 29 augustus.
Zaterdagavond 29 augustus vindt in de Melkweg de SENA Performers POPnl Award 2009 plaats. Namens alle provincies en Amsterdam spelen 13 bands uit heel Nederland voor een jury van programmeurs van festivals en podia, die op basis van deze optredens één of meerdere bands boeken voor hun eigen podium of festival. Voor de bands is deze avond dé kans om in korte tijd veel programmeurs te ontmoeten. De band die het meest wordt geboekt, wint de SENA Performers POPnl Award 2009, een tour en een extra prijzenpakket waaronder tourpromotie. Elke band krijgt van POPnl een bus ter beschikking voor het vervoer van de eigen fans.

De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van de stad Amsterdam. Tijdens de SENA Performers POPnl Award 2009 presenteren zij hun regionale favoriete band aan publiek, pers en muziekindustrie.
          
De Gelderse band Skip Intro won in 2008 de tweede editie van de SENA Performers POPnl Award. Met tien boekingen bleven ze Blue Velvet uit Volendam en het Rotterdamse Pornologic met negen respectievelijk acht optredens net voor. Alle 13 bands werden geboekt voor optredens in het hele land. Ook deze optredens gaan door.
Meer dan 60 shows werden er vergeven tijdens de SENA Performers POPnl Award 2008 door de jury bestaande uit ruim 40 programmeurs van onder meer Appelpop, Café Pakhuis Wilhelmina, De Azijnfabriek, De Meester, De Nieuwe Nor, De Oefenbunker, De Peppel, De Schuit, EKKO, Groene Engel, Manifesto, Melkweg, Metropool, Speakers en Zwarte Cross.
Meer informatie op: www.popnl.nl

De bands:

Amsterdam The Tunes www.thetunes.nl
Drenthe The Nightfall Project www.thenightfallproject.com
Flevoland Marock and Roll www.marockandroll
Friesland Daily Bread www.myspace.com/dailybreadtheband
Gelderland The Cohens www.myspace.com/thecohensband
Groningen The Phrases www.myspace.com/thephrasesmusic
Limburg très.b www.tres-b.com
Noord-Brabant Tank86 www.myspace.com/tank86rock
Noord-Holland Divine Sins www.divinesins.com
Overijssel Consequent www.myspace.com/consequenthiphop
Utrecht William Wixley www.williamwixley.com
Zeeland Jay Minor www.jayminor.nl
Zuid-Holland Concrete aka the BlackStarLiner www.myspace.com/concreteofsos


Over SENA
SENA regelt de naburige rechten van uitvoerend kunstenaars en platenproducenten. In de praktijk betekent dit dat zij toestemming verleent aan de ‘gebruikers van muziek’ namens deze ‘makers van muziek’ voor het openbaar gebruik van hun muzikale eigendom. SENA incasseert hiervoor vergoedingen en betaalt deze op basis van wettelijk goedgekeurde reglementen (50/50) door aan de rechthebbende uitvoerend kunstenaars en platenproducenten.

Over POPnl
POPnl is het nationaal platform voor informatie, promotie, belangenbehartiging en productontwikkeling voor locale- en regionale popmuziekorganisaties en muzikanten. POPnl kan bogen op een professioneel netwerk in twaalf provincies en de stad Amsterdam. Initiatieven van POPnl zijn o.a. POP met beleid, handreiking voor gemeenten en de SENA Performers POPnl Award.