De week van POPnl in New Music bij Kink FM

13-08-2009 @ 18:13

Welke nieuwe band wint de meeste optredens? En verzorgt een live optreden in het Kink FM programma New Music? Van Overijsselse hiphop, Friese electro tot Limburgese indie: op zaterdag 29 augustus strijden de 13 leukste bands van Nederland om de SENA Performers POPnl Award. En Kink FM organiseert voorafgaand aan deze landelijke muziekaward, samen met POPnl, de week van POPnl.

Vanaf maandag 24 augustus worden de 13 deelnemers van de SENA Performers POPnl Award voorgesteld in New Music. De deelnemers worden uitgebeid geïnterviewd door Henk Kanning en een track van de acts wordt gedraaid. Daarbij zal New Music vrijkaarten verloten onder de luisteraars.

Kink FM is medeorganisator en mediapartner van de landelijke muziekaward. Kink FM heeft het altijd belangrijk gevonden een podium te bieden aan nieuwe bands uit zowel het buiten- als binnenland. Dankzij deze Award krijgen beginnende bands de kans zichzelf te ontwikkelen en aan een groot aantal programmeurs én een groter publiek te presenteren.

Op zaterdag 29 augustus treden de 13 bands van de SENA Performers POPnl Award op in de Melkweg. Dit doen zij voor een jury van programmeurs om zo veel mogelijk optredens te winnen. De avond zal worden gepresenteerd door Kink FM DJ’s, Henk Kanning en Martijn Biemans. Onderdeel van het prijzenpakket voor de winnaar is een live optreden in New Music.

De deelnemers van de SENA Performers POPnl Award 2009 zijn: The Tunes, The Nightfall Project, Marock and Roll, Daily Bread, The Cohens, The Phrases, très.b, Tank86, Divine Sins, Consequent, William Wixley, Jay Minor en Concrete a.k.a. the BlackStarliner.

Meer informatie op
www.senaperformerspopnlaward.nl
www.kinkfm.com .

Over Kink FM
Kink FM richt zich op pop, rock en alternatieve muziek. Kink FM heeft landelijke kabeldekking, maar is ook via www.kinkfm.com, mobiele telefoons en iTunes te beluisteren. Kink FM heeft een zogenaamde commerciële status, dat wil zeggen dat het station volledig zonder steun van de overheid functioneert. Kink resideert onder de Vereniging Veronica. Naast de hoofdzender Kink FM zijn er ook nog KinkClassX, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis, en Kink Aardschok, met daarop non-stop hardrock en metal.

Over POPnl
POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de SENA Performers POPnl Award.
Zie ook www.popnl.nl .