Gouden jubileum Anneke Grönloh met speciaal album

04-06-2009 @ 17:34

Meer dan 30 miljoen verkochte albums wereldwijd, 16 gouden en platina albums, hitnoteringen in 48 landen, 4 #1-hits op rij in Nederland, 5 records in het Guinness Book of Records, cultureel ambassadrice van Indonesië en Officier in de orde van Oranje-Nassau.
Zomaar een paar wapenfeiten uit het CV van Anneke Grönloh. Begin jaren 60 als tieneridool het middelpunt van een ware massahysterie, ongekende populariteit en verkoopsuccessen en nu in 2009, rondom haar 50-jarige artiestenjubileum, één van Nederlands meest gewaardeerde en geliefde vedettes.
Ter gelegenheid van haar gouden jubileum, dat onlangs onder grote mediabelangstelling werd gevierd met een gala in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, verschijnt er nu een prachtige album met daarop 50 gouden hits uit 50 gouden jaren met de titel: “Warm is de liefde”.
Deze dubbel-cd geeft een zeer uitgebreid en gevarieerd beeld van Anneke Grönloh als zangeres in de beginperiode van haar carrière.  Uiteraard zijn de Nederlandse gouden hits vertegenwoordigd, evenals de Maleise millionsellers. Minder bekend bij het Nederlandse publiek zijn wellicht de Engelse en Duitse opnames die, hoewel stuk voor stuk evergreens buiten onze grenzen, door de grote impact van Annekes nationale hits hier minder exposure hebben gekregen. Daarnaast ook een aantal Nederlandse stukken die behoren tot de persoonlijke favorieten van Anneke en haar publiek.
Maar of het nu een Duitse Schlager, een Maleis wiegeliedje, een Engelse jazzstandard of een Nederlands tophit is, één ding is al bij de eerste gezongen tonen overduidelijk: het is onmiskenbaar Anneke Grönloh. Ingetogen of uitbundig, teer of swingend; het is altijd puur, oprecht en warm.

NB  
Anneke Grönloh laat de royalty’s van dit album ten goede komen aan het logeerhuis van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Dit is een plek waar familieleden van kankerpatiënten kunnen verblijven wanneer hun partners/familieleden onder behandeling zijn in het ziekenhuis. Anneke Grönloh verloor zowel haar echtgenoot als haar zusje aan de ziekte kanker en logeerde ook zelf in het gastenhuis tijdens de behandeling van haar zusje.
Ook muziekmaatschappij Universal Music heeft een donatie aan het logeerhuis gedaan bij het verschijnen van dit album.

Op de foto: Jacques d'Ancona reikt het eerste exemplaar van de cd "Warm is de liefde" uit aan Anneke Grönloh en aan Nanda Suurie van het Logeerhuis

bron: universal music