KANE CONCERT ADO DEN HAAG MAG DOORGAAN! EN IS UITVERKOCHT

05-06-2009 @ 16:58

Het concert dat de Haagse rockband KANE zaterdag 6 juni 2009 zal geven
in het ADO Den Haag Stadion mag gewoon doorgaan. Dit heeft de Raad van
State 5 juni in een spoedzitting besloten.
Een buurtbewoner heeft geprobeerd het evenement te laten verbieden op
grond van het feit dat er volgens de bewoner geen juiste vergunning zou
zijn  afgegeven. De Raad van State heeft met haar uitspraak de bewoner
in het ongelijk gesteld.

Het proefconcert dat de Haagse rockband KANE zal geven is uitverkocht. Dit heeft de organisatie bekend gemaakt. KANE zal als éérste een concert verzorgen in het nieuwe ADO Den Haag Stadion. Het concert zal een 'proefconcert' zijn om het ADO Den Haag Stadion te testen als concertlocatie.
Na een flitsende start van de verkoop van dit concert begin april ontstond er wat rumoer omtrent dit concert. Onduidelijk was of het stadion nu wel of niet over de juiste milieuvergunning zou beschikken. Dit had zijn doorslag op de kaartverkoop die daardoor behoorlijk stil kwam te liggen. Na uitgebreid onderzoek en diverse rapporten van de betrokken instanties heeft de gemeente Den Haag de benodigde vergunning afgegeven waardoor de verkoop weer op gang kwam. Producent Arwin Touw: "We hebben altijd veel vertrouwen gehad in het verkrijgen van de vergunning voor ADO. Jammer is het dat deze commotie voor twijfel heeft gezorgd bij de fans. We zijn blij met het resultaat dat alle beschikbare kaarten voor dit proefconcert alsnog  over de toonbank zijn gegaan en daarmee het eerste concert in het ADO stadion nu al een succes genoemd mag worden."
Net zoals meerdere stadions in Nederland dat doen, wil de organisatie van ADO Den Haag het stadion kunnen inzetten als concertlocatie. Of het stadion ook daadwerkelijk voldoet als concertlocatie zal het optreden van KANE uitwijzen. Bevalt dit concert bij de bezoekers én de organisatie van ADO Den Haag, dan zullen in de toekomst meerdere concerten volgen.

ADO Den Haag Stadion, Den Haag
DEUREN OPEN VANAF 18:30u
AANVANG CONCERT: 20:00u
Voorprogramma: STEREO
Voor informatie  www.adodenhaag.nl