YESTERDAYS FUTURE: UFO

21-06-2009 @ 21:18

Het eerste studioalbum van de legendarische Britse rockband UFO sinds 2006 is getiteld The Visitor. De band bestaat sinds 1969, was een korte periode non-actief (1988-1992) maar is sindsdien weer zeer productief, voor het nieuwe album schreven ze meer dan 35 tracks, waarvan er na lang beraad 11 zijn opgenomen.
De huidige line-up bestaat uit drie originele bandleden; Phill Mogg (zang), Paul Raymond (gitaar, toetsen) en Andy Parker (drums). Ook werd de Amerikaanse topgitarist Vinnie Moore wederom gevraagd om mee te spelen op het album. “De mensen die UFO al lang volgen zullen zeker wat karakteristieke kenmerken horen op The Visitor. Mensen die onze muziek niet kennen zullen vooral merken dat het een heel dynamisch album is geworden” aldus zanger Mogg. “Deze line-up is erg sterk, misschien wel de beste in jaren. Vinnie voegt veel energie en gitaartechniek toe, en met de terugkeer van Andy hebben we een groot deel van onze originele sound weer terug gekregen.” De band zal dit jaar enkele wereldtours ondernemen en zal o.a. te zien zijn op het prestigieuze Wacken Open Air festival in augustus. The Visitor verschijnt ook als Limited Edition digipack met 1 bonustrack (exclusief voor Europa!). De gatefold LP versie met ander cover artwork is alleen verkrijgbaar via Bertus (artikelnummer 306601).
UFO heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen albums verkocht.
Enkele oud-muzikanten uit UFO zijn: gitarist Michael Schenker, gitarist Paul Chapman, drummer Aynsley Dunbar en drummer Jason Bonham .

websites:
www.ufo-music.info

www.spv.de