Jubileum CD, DVD, Blu-ray van Michael Schenker Group

26-10-2010 @ 21:56

Het was een van die grote momenten in de rock muziek. Op 13 januari 2010 gaf de wereldberoemde rockgitarist Michael Schenker het startsein voor de toer die het 30-jarig bestaan van de Michael Schenker Group inluidde. Hij kreeg het voor elkaar om in het Nakano Sun Plaza in Tokyo bijna de gehele line-up van 1980 om zich heen te verzamelen voor deze memorabele show. Hij ervoer het enthousiasme van zijn Japanse fans al in de jaren ’80 toen hij optrad in het beroemde Budokan en ook nu nemen ze hem mee van hoogtepunt naar hoogtepunt. De vijf professionals speelden een fantastische rockshow met legendarische songs, pakkende riffs en verpletterende solo’s en Michael Schenker bewees echt in topvorm te zijn.

Michael speelt bijvoorbeeld “Welcome howl” met een compleet nieuwe sound, enthousiast ontvangen door zijn fans. Daarna volgen een paar zware riffs op zijn Flying V gitaar en dan gaat het echt beginnen. Gary Barden stormt het podium op en zingt met veel soul het begin van “Feels like a good thing”. Op het podium in Tokyo is Michael de leider die met veel passie aan alle touwtjes trekt en hij is degene die je de adem beneemt als hij zijn furieuze solo’s speelt, zijn scherpe en snelle riffs en sprankelende melodieën op zijn Flying V. Ook zijn collega’s laten zien dat ze bij de top horen: op sommige momenten laten ze sportief teamschap zien, maar er zijn ook indrukwekkende solo performances, zoals de indrukwekkende en explosieve solo van drummer Simon Phillips in “Are you ready to rock”. Het werd een energieke avond, waar in totaal 18 tracks de revue passeren, of het nu de grote klassiekers uit de vroege jaren zijn of de krachtigere tracks van later.

Als ambitieuze jongeman maakte Michael Schenker zijn naam op de gitaar in de jaren '70 bij the Scorpions en UFO. Met MSG versterkte hij zijn reputatie als een van de beste rockgitaristen van de wereld. “MSG is one hundred percent mine, I can feel free to unfold here” aldus Michael. “I’m the creative type, I’m always having visions. And here I can do what I want, without compromising.”

Michael Schenker: lead gitaren / Gary Barden: zang / Neil Murray: bas / Simon Phillips: drums / Wayne Findlay: gitaren, keyboards

MICHAEL SCHENKER GROUPLive in Tokyo “30th Anniversary Tour”
CD, DVD, Blu-Ray Disc
label: Inakustik
distr.: Coast to Coast
Release: 01-10-2010

DVD extra’s: The L.A. rehearsal (DVD & BD) - Backstage impression (DVD & BD) - Michael about Michael (BD) - Gary, Simon, Wayne & Neil – in their own words (BD)

http://www.michaelschenkerhimself.com/
http://www.myspace.com/michaelschenkerhimself