NL TALENT: DANIEL ROOS

13-07-2009 @ 14:27

 Daniel Roos (21) is geboren en getogen in Gorinchem. Als jonge singer/songwriter, al schrijvend vanaf zijn 10e jaar, begon hij jaren geleden zijn eerste bandje, en heeft sindsdien in verschillende groepen gespeeld. Hiermee heeft hij zijn muzikale horizon flink verbreed, door vele stijlen te spelen, variërend van nederpop en rockmuziek tot funk en zelfs wereldmuziek. Naast enkele side-projects stort Daniel zich nu volledig op zijn carriére als zanger, toetsenist en songwriter. Met veelal melancholische en nostalgische songs brengt hij een moment van bezinning in deze tijden van verwarring. Teksten over liefde, de waanzin van het ons bestaan, teksten die spreken van verlangen en eerlijkheid. Verlangen naar eerlijkheid... In zijn muziek observeert Daniel de wereld om zich heen en laat hij zijn eigen dromen en gedachten los op de werkelijkheid. Eind 2007 heeft Daniel Roos met de Devastators (een rapformatie uit Gorinchem) een 9-daagse tour in Zuid-Afrika mogen doen. Dit heeft, zowel op persoonlijk gebied als ook op muzikaal gebied, zijn leven behoorlijk veranderd. Daniel heeft samengewerkt en/of het podium gedeeld met artiesten als de Zuid-Afrikaanse Nu-Jazz/Hiphop/African Roots/ band Kwani Experience, singer/songwriter SteadyRock (uit Soweto, ZA), Joseph Bowie (US, Defunkt) en Jonny Boston (UK).

Het is tijd voor een nieuwe tijd”. Met deze boodschap brengt de Gorcumse
zanger, pianist en songwriter Daniel Roos zijn debuutalbum “A New Time” ten gehore. Na enkele albums in eigen beheer uit te hebben gebracht is het nu tijd om zijn eigen werk aan het grote publiek te presenteren. Daniel was op zijn elfde al vastbesloten om in de voetsporen te treden van zijn inmiddels overleden oom (tevens zanger/ toetsenist), en was al op vroege leeftijd geïnspireerd door de muziek uit de jaren 60 en 70. Dit is goed terug te horen in zijn songwriting, als ook in de manier waarop hij zijn nummers ten gehore brengt.

Het album A New Time kwam tot stand met de hulp van nationale, maar ook
internationale bekenden, zoals: Fred Delfgaauw, theaterman, winnaar van de toneel publieksprijs in 2007, eigenaar van Theater Peeriscoop; Joseph Bowie, trombonist, funklegende bekend van de Amerikaanse band Defunkt; Jonny Boston, saxofonist, speelde o.a. met Jamie Cullum; Vince Melouney, gitarist, in de jaren ’60 een van the Bee Gees; Michael Bizar uit de VS, vaste gitarist van A.J. Croce, speelde o.a. met Elvis Costello en Santana.
Achtergrondzang voor het album werd verzorgd door oud Motown Records coryfeeën Jim Gilstrap (van de hit “Swing Your Daddy” en achtergrondzang bij o.a. Stevie Wonder en Michael Jackson) en Sherlie Matthews (achtergrondzang bij o.a. Diana Ross, Joe Cocker, Bee Gees, Lionel Richie).

optreden: ZONDAG 23 AUGUSTUS ZOMERFEEST, Groenmarkt, Gorinchem
(grote podium) aanvang 12.30
voorprogramma van Wouter Hamel

DANIEL ROOS: “A New Time

label: e-sound

website: http://www.danielroos.com/

http://www.myspace.com/danielroosmusic