DVD Slumdog Millionaire steunt projecten Plan in India

13-07-2009 @ 17:01

Een deel van de opbrengst van de DVD-verkoop van 8-voudig Oscarwinnaar ‘Slumdog Millionaire’ wordt door filmdistributeur Cinéart gedoneerd aan kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan.

Slumdog Millionaire’ gaat over het (over)leven van een jongen in de sloppenwijken van Mumbai die op een dag deelneemt aan de finale van het televisie programma ‘Who Wants To Be A Millionaire?’. De aanvankelijk onervaren en straatarme kindacteurs zijn sinds de filmrelease diverse malen in het nieuws geweest vanwege hun erbarmelijke leefomstandigheden.
Getroffen door de situatie van de kinderen in Mumbai, doneerde de Indiase acteur Anil Kapoor de gage voor zijn rol in de succesvolle film al eerder aan Plan. Ook de rest van de cast van de met Oscars overladen film, die bovendien een Golden Globe en een Bafta kreeg voor beste film, zet zich in voor Plan. In New Delhi deden zij mee aan een campagne van Plan India tegen uitbuiting en mishandeling van kinderen. De makers van ‘Slumdog Millionaire’ hebben €550.000 gedoneerd, waarmee Plan zorgt voor onder meer onderwijs en gezondheidszorg voor de kinderen in de sloppenwijken van Mumbai.

De steun van Anil Kapoor en het wereldwijde succes van ‘Slumdog Millionaire’ vestigen de aandacht op de problemen van kinderen in sloppenwijken in India en op de noodzaak van het werk van Plan voor kinderen in India.

DVD: Slumdog Millionair
release: 13-07-2009
label: twin pics
(pias)