MOJO ANNULEERT KAARTEN HANDELAAR

21-07-2009 @ 10:32

VOOR HET LOWLANDS FESTIVAL EN CONCERT PEARL JAM

Mojo Concerts heeft circa 250 kaarten van het Lowlands festival op 21, 22 en 23 augustus en het Pearl Jam concert op 13 augustus a.s. in Ahoy Rotterdam ongeldig gemaakt. Deze kaarten waren opgekocht door meerdere bedrijven met als doel deze met winst door te verkopen. Dat is in strijd met de Algemene Voorwaarden van Mojo. De geannuleerde kaarten van Lowlands en Pearl Jam zijn vanaf nu weer beschikbaar voor het normale tarief via www.livenation.nl. Er worden in de komende periode nog meer kaarten geannuleerd.

Mojo Concerts verzet zich al jaren tegen het structureel doorverkopen van haar tickets. Dit omdat tickethandelaren bewust schaarste creëren door kaarten stelselmatig op te kopen en vervolgens consumenten teveel laten betalen. Eric van Eerdenburg, festivaldirecteur van Lowlands: “Ik realiseer me natuurlijk ook dat het Lowlandskaartje op dit moment veel meer waard is, alleen willen wij absoluut de prijs niet verhogen omdat wij het festival toegankelijk willen houden voor al onze Lowlands bezoekers, ook degenen die niet zoveel te besteden hebben.”  Van Eerdenburg: “Het is voor Lowlands of voor een populaire act niet mogelijk om aan de vraag te voldoen dus is het essentieel dat wij ervoor zorgen dat de beschikbare kaarten rechtstreeks bij de bezoekers komen en niet bij handelaren die alleen maar aan schaarste willen verdienen.

Mojo Concerts voelt zich gesteund door de rechterlijke uitspraak in een soortgelijke zaak die door enkele handelaren tegen de KNVB was aangespannen. De rechter heeft de KNVB in het gelijk gesteld.

De kaarten die geannuleerd worden zijn van 4 bedrijven (24hourtickets.nl, kaartverkoop.nl, 4alltickets.nl en tickets4events.nl). Op www.ticketsenconcertkaarten.nl staan alle nummers vermeld van kaarten die nu niet meer geldig zijn. Op deze site staat ook meer uitleg over zwarthandel en welke stappen de kopers kunnen ondernemen tegen de tickethandelaren. Mojo Concerts adviseert cliënten van 24hourtickets.nl, kaartverkoop.nl, 4alltickets.nl en tickets4events.nl contact te zoeken met deze tussenhandelaren en het geld terug te eisen aangezien de gekochte kaarten géén toegang geven tot het Lowlands festival of het concert van Pearl Jam.

Er zijn nog meer transacties onder de loep genomen en de verwachting is dat de komende periode nog meer kaarten van diverse evenementen worden geannuleerd. Koop daarom alleen via het officiële voorverkoopadres www.livenation.nl.

Met de stap naar online en telefonische verkoop kan Mojo Concerts het aankoopgedrag van handelaren beter monitoren en illegale transacties terugdraaien. Concertbezoekers worden aangeraden om alleen via legale voorverkoopadressen hun kaarten te kopen. In het geval van Mojo Concerts worden alle concerten, festivals en evenementen via www.livenation.nl aangeboden. Indien men niet weet wat het officiële voorverkoopadres is, wordt aangeraden om op de site van de desbetreffende concertlocatie te kijken waar de concertkaarten worden verkocht.

Voor meer informatie zie: www.ticketsenconcertkaarten.nl.