MATT SCHOFIELD naar Nederland voor optredens

18-08-2009 @ 15:55

De Brit Matt Schofield is inmiddels geen onbekende meer in de bluesscene en ook daarbuiten heeft hij als uitmuntend gitarist inmiddels de nodige faam verworven. Zijn in mei van dit jaar verschijnen album “Heads Tails & Aces” krijgt zowel in de VS/Canada als Europa uitmuntende recensies en in Duitsland mocht Matt onlangs zelfs de prestigieuze ‘Preis Der Deutschen Schallplattenkritik’ in ontvangst nemen. Schofield zal in sept/okt voor een drietal optredens in Nederland zijn. Dit zijn de speeldata:
13 sep   Tilburg - 013 (Symphony In Blues Festival)
11 okt   Den Burg (Texel) – Question Plaza (Texel Blues Festival)
30 okt   Zoetermeer – Boerderij (Big Blind supporting)

De Britse bluesman is nog beter gaan spelen dan hij op eerdere albums al deed. Ook de vocalen zijn er op vooruit gegaan, maar wat “Heads Tails & Aces zo bijzonder maakt, zijn de avontuurlijke gitaarsolo’s die weinigen onberoerd zullen laten. Een ware meester, deze 31-jarige.” (Revolver, juni ’09)
De meest opwindende Britse bluesgitarist van het moment” (Gitarist, juni ’09)
In relatief korte tijd heeft natuurtalent Matt Schofield een opzienbarende ontwikkeling doorgemaakt…..een imposante eruptie van virtuositeit.” (OOR, juli ’09)
Als het op relatief nieuwe namen aankomt, behoort Matt Schofield met acts als Ian Siegal en Hokie Joint tot het beste dat de Britse blues momenteel te bieden heeft.” (Jazz, zomer ’09)
Schofield is een geweldige bluesgitarist met een vaak fluwelen geluid, die evenwel ook flink kan uithalen.” (Jazzism, zomer ’09)
Onopvallend maar gestaag werkt Matt Schofield aan een groeiende reputatie van een van de belangrijkste bluesspelers van deze tijd. Wat mij betreft heeft vriend Matt een full house gescoord met deze plaat!” (Mania, nr. 256)
Je kan er niet omheen kijken. Matt Schofield uit Manchester, geboren in 1977, heeft zijn specifiek aandeel gehad in de vernieuwing van de Britse bluesscene. Matt, tevens songwriter, integreert alle ooit her en der opgevangen invloeden in een eigen stijl met een souplesse alsof het hem prénataal aangeboren is. Weinig gitaristen zullen het hem nadoen. Aldus werd dit album weer een wonder van subtiele elektrische gitaarkunst.” (Rootstime.be, 14 mei ’09)
With ‘Heads Tails & Aces’ Schofield steps up to another level altogether.” (MOJO)
Compelling playing, immense tone. The UK’s most exciting blues guitar player lays it down.” (GUITARIST)