NBELive in wereldwijde distributie bij Challenge Records International

09-09-2009 @ 16:19

Challenge Records heeft bekend gemaakt dat het bedrijf sinds 1 september jl. opnieuw een prachtig label aan haar wereldwijde distributiepakket heeft toegevoegd: namelijk NBELive, het label van het Nederlands Blazers Ensemble. Hiermee heeft Challenge een ensemble in huis gehaald van wereldniveau.

Niet alleen treden de ruim twintig topmusici van NBE zo'n 50 keer op in binnen- en buitenland, maar zij hebben de stoutmoedigheid om bijzondere programma’s samen te stellen voor hun concerten en cd’s. De avontuurlijke geest van dit hoogstaande ensemble heeft veel prachtig materiaal opgeleverd waar publiek en cd-luisteraar zeer van hebben genoten en nog steeds genieten. Het NBE speelt muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Bovendien is er geen ander ensemble waar het speelplezier en de passie voor de muziek zó vanaf straalt!

Naast de eigen Amsterdamse concertseries in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ verzorgt het NBE ieder jaar het spraakmakende Nieuwjaarsconcert wat door de VARA op tv wordt uitgezonden. Gemiddeld twee keer per seizoen maakt het NBE een buitenlandse concertreis. Talloze toonaangevende podia wereldwijd werden in de loop der jaren door het NBE bespeeld. Het NBE zoekt ook graag de samenwerking met kinderen en jongeren. Jaarlijks ontwikkelen middelbare scholieren voorprogramma's die aansluiten op de thematiek van NBE-concerten. Vooruitlopend op het Nieuwjaarsconcert speelt het NBE kindercomposities in het kader van de landelijke compositiewedstrijd. Ook is er een jong-NBE opgericht, bestaande uit jonge musici met een veelbelovende toekomst voor de boeg. (bron: www.nederlandsblazersensemble.nl )

In oktober 2009 zal NBE, via Challenge meedoen met de cd Una Iliade van Guido Morini in de campagne Aangenaam Klassiek, waar naast het ensemble zelf ook meegewerkt wordt door Marco Beasley en het Hilliard Ensemble. Een mooie binnenkomer voor zowel NBE als Challenge.

De cd’s van NBELive zijn zeer lovend beschreven in de pers. Enkele voorbeelden:
Trouw over de cd De Staat: "...Het NBE overtreft zichzelf met deze cd..."
De Telegraaf over de cd La lugubre gondola: "...NBE: kleurrijk en haarscherp..."

Laatste nieuws is verder dat de Blazers acte de présence hebben gegeven in de Royal Albert Hall in de BBC Proms in London. Op het programma stond De Staat van Louis Andriessen, De Deuren gesloten van Cornelis de Bondt en Beat the Retreat van Steve Martland.

Concertagenda oktober
04-10 - 20:00 uur - Ontvoering! - Apeldoorn, Theater Orpheus
13-10 - 20.15 uur - Ontvoering! - Helmond, 't Speelhuis
14-10 - 20:15 uur - Ontvoering! - Arnhem, Musis Sacrum
15-10 - 19:30 uur - Voorrondeconcert JongNBE - Den Haag, Het Koorenhuis
16-10 - 19:00 uur - Voorrondeconcert JongNBE - Enschede, Muziekcentrum
17-10 - 19:30 uur - Voorrondeconcert JongNBE - Leeuwarden, Tryater
18-10 - 15:00 uur - Voorrondeconcert JongNBE - Eindhoven, CKE
Zie voor meer concerten www.nederlandsblazersensemble.nl