Lancering nieuwe Rock 'n' Roll High School Magazine

09-09-2009 @ 16:28

In 2007 dachten men dat ze slechts één keer een magazine zouden uitbrengen, maar vanaf vandaag ligt er voor de derde maal een door Rock ‘n’ Roll Highschool gemaakt magazine in de schappen. En omdat ze de zaken graag groots aanpakken, is het ditmaal een Engelstalige versie die wereldwijd uitgebracht zal worden.

Woensdag 9 september is de eerste Engelstalige editie van het Rock 'n' Roll High School Magazine verschenen. Het 292 pagina’s tellende boekwerk bevat informatie over toeren, cd’s uitbrengen, banen in de muziekindustrie, marketing & promotie, belastingen voor artiesten en meer.

Little Steven (bekend van o.m. Bruce Spingsteen’s E Street Band/The Sopranos) schreef het openingsartikel. Dat mag gerust een klein wonder heten, want de beste man heeft natuurlijk wel meer te doen dan kopij aanleveren voor een (voorlopig) totaal onbekend blad. En toch heeft hij dat gedaan. Na een korte mailwisseling beloofde hij een stuk te schrijven over zijn ervaringen als labeleigenaar in Europa. Het verhaal kwam niet alleen keurig op tijd binnen, het was ook nog eens precies op lengte. Kom daar maar eens om bij de gemiddelde Nederlandse journalist.

Om andere bands zo goed mogelijk van advies te voorzien, hebben we een enquête gehouden onder 50 bands die regelmatig in Europa hebben getoerd. De clichés over verschillende landen bleken allemaal waar te zijn; Italiaanse chauffeurs zijn levensgevaarlijk en pas op voor Nederlandse wiet als je geen ervaren roker bent. Toch bleken de bands ook aardig wat nuttige tips te hebben voor de beginnende band on tour.

Behalve Little Steven werkten ook meervoudig Grammy winnares Darcy Proper, Armin van Buuren, Kruder & Dorfmeister, Danko Jones, Triggerfinger, The Raveonettes en Madcon mee. Plus nog een bonte verzameling clipmakers, labeleigenaren, boekers, festivaldirecteuren en andere muziekprofessionals die er gezamenlijk voor zorgen dat het Rock ‘n’ Roll High School Magazine een prachtig naslagwerk voor de muziekliefhebber is geworden.

Releaseparty
Woensdagavond 9 september is de laacering van het Rock ‘n’ Roll High School magazine in Rotown, Rotterdam. Geheel in stijl van het magazine is het feest compleet DIY (dat is dus doe-het-zelf). Bezoekers mogen onderbegeleiding van DJ Okkie zelf plaatjes draaien, stellen hun cocktails samen en verzorgen hun eigen speech. Van 21.30 tot 22.30 uur is het Happy Hour en dan is het magazine verkrijgbaar voor slechts €5.

Rock ‘n’ Roll High School
Releasedatum: 09-09-09
ISBN: 978-90-79947-03-4
292 pagina’s voor slechts €10,-!
www.rocknrollhighschool.eu