MAXWELL OP WOENSDAG 4 NOVEMBER NAAR AMSTERDAM

10-09-2009 @ 10:55

Naar aanleiding van zijn nieuwe album 'BLACKsummers'night' geeft de Amerikaanse neo-soulzanger Maxwell op woensdag 4 november een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  

Maxwell is vooral bekend geworden vanwege de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het muzikale subgenre neo-soul. Hij is één van de bekendste vertolkers van R&B en soulmuziek die Amerika sinds de jaren ’90 heeft voortgebracht. Zijn bekendheid heeft hij voornamelijk te danken aan zijn debuutalbum ‘Urban Hang Suite’ en het album ‘Embrya’. Beide albums drukten een stempel op de muziekscene in de jaren ’90. Hij werd meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award.

Het nieuwe album 'BLACKsummers'night' is het vierde studio-album van Maxwell. Op dit album hebben zijn fans acht jaar moeten wachten. Het album is onderdeel van een trilogie waarin BLACKsummers'night de hoofdrol speelt. Deel 2 en 3 van de trilogie, getiteld 'blackSUMMERS'night' en 'blacksummers'NIGHT' komen respectievelijk in 2010 en 2011 uit. Het album is mede geproduceerd en geschreven door Hod David, die ook al eerder met Maxwell samenwerkte aan het dubbel platina album 'Now' (2001).

Maxwell startte in 2008 zijn BLACKsummers'night tour. Dit was zijn eerste live show sinds 6 jaar. Alle concerten van zijn Amerikaanse tour raakten binnen no-time uitverkocht. Tijdens deze concerten zong hij al een paar nummers van het nieuwe album waaronder de eerste single 'Pretty Wings'. Critici waren unaniem en gaven het nieuwe album lovende kritieken.

MAXWELL
Woensdag 4 november 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 48 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.musze.com/