Persoonlijke karaoke machine voor de mobiele telefoon

10-09-2009 @ 10:59

Karaoke’ voor Android app live in de Android Market

Karaoke’ is een nieuwe app voor Android telefoons en maakt er een persoonlijke karaoke machine van. Het Hilversumse BluMedialab.com biedt de app aan in de Android Market, de software winkel die hoort bij Google Android telefoons zoals de succesvolle HTC Hero.

Deze Karaoke player speelt .kar files, de op MIDI gebaseerde en meest populaire karaoke standaard. Zoals verwacht mag worden speelt het de muziek af terwijl de tekst die moet worden gezongen oplicht op het scherm.

Het bevat een browser om op het web te zoeken naar .kar files die vervolgens naar de geheugenkaart worden gedownload. Ook kunnen gebruikers hun eigen karaoke bestanden op de telefoon plaatsen en afspelen.

De app dingt mee in de Android Developer Challenge 2, (ADC2) de door Google uitgeschreven wedstrijd voor ‘Cool apps that surprise and delight mobile users’. De winnaars hiervan worden de komende maanden middels voting bepaald.

Karaoke” is te vinden in de Android Market in de rubriek ‘Amusement’ en is te downloaden voor $0.99. Zie ook de website http://www.blumedialab.com
voor meer informatie en screenshots.

Over BluMedialab
BluMedialab.com B.V. initieert, investeert en participeert in online initiatieven gericht op media, muziek, e-commerce en communities. Eerder lanceerde BluMedialab.com diverse programma's voor de iPhone zoals de succesvolle radio app ‘RADIO StreamItAll’ en hotelzoeker ‘Hotels near me’. Voor Android de maakte zij o.a. de apps ‘Television’, ‘RADIO’ en ‘Hotels’.