"Huizen in de buurt" is eerste GPS huizenzoeker voor Google's Android

17-02-2009 @ 12:12

Direct de vraagprijs van het huis waar je voor staat op je mobiel.

Huizen in de buurt’ is het eerste programma voor mobiele Android telefoons dat alle te koop staande huizen in de buurt toont op basis van je eigen GPS locatie. Met deze ‘app’ heeft het Hilversumse BluMedialab.com een primeur in de Android Market, de software winkel die hoort bij Google’s Android G1 telefoon die onlangs door T-Mobile in Nederland werd gelanceerd.

Huizen in de buurt’ speelt in op het grote voordeel van mobiele apps ten opzichte van een gewone mobiele website: de mogelijkheid om de positie van de gebruiker te bepalen. “De beleving van de informatie wordt compleet anders als je vanuit de positie van de gebruiker gesorteerd op afstand de huizen toont” zegt Pieter Born van BluMedialab.com. “Je kunt letterlijk voor het te koop staande huis gaan staan en direct zien wat de eigenschappen zijn en wat het kost.”

De app maakt gebruik van de data van het onafhankelijke Huizenzoeker.nl. Via haar eigen website Huizenzoeker.nl verzamelt zij het aanbod van koop- en huurhuizen van alle grote huizensites en makelaarssites en maakt dit makkelijk doorzoekbaar voor iedereen. “Deze app is een perfecte aanvulling op onze bestaande mobiele website, die nu veel meer bezoek zal krijgen” zegt Jan-Willem Tusveld, directeur van Huizenzoeker.nl.

Huizen in de buurt” is te vinden in de Android Market in de rubriek ‘Shopping’ en de trial is tijdelijk gratis te downloaden. Zie ook de website http://www.blumedialab.com/huizen
voor meer informatie en screenshots.

BluMedialab.com B.V. initieert, investeert en participeert in online initiatieven gericht op media, muziek, e-commerce en communities. Eerder lanceerde BluMedialab.com succesvol diverse programma's voor de iPhone zoals de meest verkochte radio app ‘StreamItAll RADIO’ en voor Android de geldautomatenvinder ‘Pinnen’. In deze week van het World Mobile Congress in Barcelona zal BluMedialab.com nog een -dit keer internationale- Android App lanceren.

Mediacontact:
BluMedialab.com B.V.
Pieter Born
Tel: +31 35 711 02 06
Email: born@blumedialab.com
website: http://www.blumedialab.com

HuizenZoeker.nl
Jan-Willem Tusveld
Tel: +31 6 2040 6080
Jw.tusveld@huizenzoeker.nl
website:http://www.huizenzoeker.nl