JOHNNY HOES BENOEMT ZIJN WARE OPVOLGER

21-10-2009 @ 13:28

De naam Johnny Hoes is een begrip in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Johnny Hoes is niet alleen is hij de zanger van hits als Och was ik maar, De Stroper, Daar mag je alleen maar naar kijken en De Smokkelaar.
Hij is ook de ontdekker en liedjes schrijver van artiesten zoals Doe Maar, Zangeres zonder naam, Eddy Wally, De Heikrekels, Dennie Christian en vele anderen.

Op 92 jarige leeftijd kan Johnny terugkijken op een bijzonder succesvolle carriere en toegevoegde waarde in onze Nederlandse muziekgeschiedenis. Men noemt hem vaak een levende legende!
Johnny is zich er van bewust dat hij eens zijn gevoel en liefde voor het Nederlandstalige lied moet overdragen aan een jonger, gedreven iemand , die zijn werk als vader van het Nederlandstalige lied zal voorzetten.

Aan één persoon die hetzelfde gevoel heeft, aan één die dezelfde bescheidenheid heeft, aan één die zelfs diezelfde rollende R heeft en even groot is van stuk: Stef Ekkel!

Hij heeft al een superhit gescoord. Gezonden door onder andere De Toppers en Frans Bauer. Maar De Woonboot is gewoon de hit van Stef Ekkel.
Het liedje kent iedere Nederlander, iedereen kan het mee zingen, maar de artiest en zanger erbij bedenken dat is moeilijker.

Wel, Johnny gaat dit veranderen, hij ziet Stef als een groot artiest en wil graag Stef als zijn laatste kunstje zien. Door middel van een duet “De Smokkelaar “ willen ze getwee, zij aan zij, aan het Nederlandse volk laten horen hoe je met het juiste gevoel iedereen kunt bekoren.
Op een feest kwamen Johnny Hoes en Stef Ekkel elkaar tegen. De toevalligheid wou dat ook Goldfinger met zijn accordeon daarbij aanwezig was. Samen zetten zij in met de klassieker “De smokkelaar” en het idee om samen de track op te gaan nemen was geboren. Nu een half jaar verder mogen we samen met Stef trots zijn op het resultaat. De Smokkelaar was een bestseller uit de jaren 50 van de Jantjes een duo waar Johnny er een van was. Een meedeiner in optima forma.

Stef Ekkel & Johnny Hoes -  CDS De Smokkelaar
Prefix: BM Suffix: 1909401
(berk music)

http://www.stefekkel.nl/

http://www.berkmusic.nl

http://www.johnnyhoes.nl/