LAATSTE SEIZOEN GOOISCHE VROUWEN OP DVD GOUD UITGELEVERD

23-10-2009 @ 11:31

Hoe eindigt vanavond de meest populaire Nederlandse televisieserie 'Gooische Vrouwen' bij de Televizierring? Vanavond zullen we het weten. Maar voor wie niet kan wachten tot vanavond is er de mogelijk om nu al de afloop te zien. Vanaf vandaag ligt het allerlaatste seizoen op DVD van ‘Gooische Vrouwen’ namelijk in de schappen. Met een uitlevering van meer dan 50.000 stuks heeft Seizoen 5 nu al de gouden status bereikt.

Vijf seizoenen lang kon heel Nederland meeleven met alle ups en downs van een groep vriendinnen uit ‘t Gooi. Miljoenen 'Gooische Vrouwen'-kijkers zagen volkszanger Martin Morero (Peter-Paul Muller) en zijn vrouw Cheryl (Linda de Mol) integreren in hun nieuwe buurt, waarna zij lief en leed deelden met onder meer Claire van Kampen (Tjitske Reidinga), Anouk Verschuur (Susan Visser) en Roelien van Grootheeze (Lies Visschedijk). Affaires, moord, ongelukken, verslavingen, een geboorte en een miskraam volgden elkaar op, maar  vrijdag 23 oktober is de RTL 4-serie toegekomen aan haar allerlaatste aflevering.

Het succes van serie lijkt niet te stuiten. ‘Gooische Vrouwen’ was vanaf het eerste seizoen een kijkcijferkanon, elke aflevering zaten er meer dan 1.5 miljoen mensen voor de buis gekluisterd om mee te leven met het lief en leed van de vier Gooische vriendinnen. Ook blijkt het succes van de serie uit de verkoopaantallen van de DVD boxen. In totaal zijn er van de eerste vier seizoenen al meer dan 400.000 stuks verkocht. Daarnaast werd de serie tot drie keer toe genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring (2006, 2007 en 2008) en hebben ze ook dit jaar weer een nominatie voor de Televizier-Ring te pakken.

Of de serie de felbegeerde ring dit jaar in de wacht sleept zal vanavond duidelijk worden. Op de uitzendavond van de allerlaatste aflevering van ‘Gooische Vrouwen’ wordt op een andere televisiezender bekend gemaakt wie er dit jaar vandoor gaat met de Televizier-Ring. Geconcludeerd kan worden dat het een spannende avond wordt voor de ‘Gooische Vrouwen’. Want blijft het bij enkel goud met de DVD van Seizoen 5? Of wordt het dubbel goud voor de televisieserie met de gouden Televizier-Ring erbij?
(cnr entertainment)