Muziekgoeroe Jan Douwe Kroeske 10 jaar op Kink FM

03-11-2009 @ 11:56

Op donderdag 5 november presenteert Kink FM boegbeeld Jan Douwe Kroeske 10 jaar het radioprogramma 2 Meter De Lucht In op Kink FM. De hele dag staan de DJ en zijn 2 metersessies centraal op de landelijke radiozender voor de beste pop, rock en alternative.
 
Kroeske werd vooral bekend met zijn 2 Meter Sessies. Sinds 1987 zijn er al meer dan 1000 akoestische sessies opgenomen met bekende nationale en internationale artiesten.
 
Op 5 november hoort de luisteraar elk uur een track uit het rijke archief van de 2 Meter Sessies. Zo zijn er op Kink FM nummers van Coldplay, Foo Fighters, Radiohead en R.E.M. Bij elke sessie deelt de presentator zijn mooiste herinneringen met de luisteraars.
 
Programmamaker Jan Douwe Kroeske: “Ik had nooit gedacht dat de 2 Meter Sessies zo lang bestaansrecht zou hebben. Gehoopt had ik het zeker. Ik ben me er van bewust dat ik een bevoorrechte positie heb, daarom wil ik al mijn herinneringen graag delen met de luisteraars van Kink FM.
 
In het verleden registreerde Jan Douwe Kroeske sessies met grote artiesten als Moby, Nick Cave, Chris Isaak, Stereophonics, Tori Amos, Bush, Tool, Weezer, My Morning Jacket en J.J. Cale.
 
Over Kink FM
Kink FM heeft landelijke kabeldekking, maar is ook via www.kinkfm.com, mobiele telefoons en satelliet te ontvangen. Kink FM heeft een zogenaamde commerciële status, dat wil zeggen dat het station volledig zonder steun van de overheid functioneert. Kink resideert onder de Vereniging Veronica. Naast de hoofdzender Kink FM zijn er ook nog KinkClassX, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis, en Kink Aardschok, met daarop non-stop hardrock en metal.

http://www.kinkfm.com/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Douwe_Kroeske