Jan Douwe Kroeske krijgt Kink Award op Crossing Border

18-11-2009 @ 20:52

Onlangs presenteerde Jan Douwe Kroeske 10 jaar het programma ‘2 Meter De Lucht In’ op Kink FM. Op de landelijke radiozender werd het beste uit zijn 2 Meter Sessies archief uitgezonden en deelde hij zijn mooiste herinneringen met de luisteraars. Om zijn inzet in de muziekindustrie te eren zal hij op Crossing Border door Harry de Winter een Kink Award uitgereikt krijgen.
 
Jan-Douwe Kroeske
werd vooral bekend met zijn 2 Meter Sessies. Sinds 1987 zijn er al meer dan 1000 sessies opgenomen met bekende nationale en internationale artiesten. In het verleden registreerde hij sessies met Radiohead, Coldplay, R.E.M. en Foo Fighters. In 1999 ging de programmamaker aan de slag bij Kink FM om ‘2 Meter De Lucht In’, ‘2 Meter Live’ en later ‘De Droomlijst’ te presenteren.
 
Crossing Border
Het Haagse Crossing Border, dit jaar van 19 tot en met 21 november, is het jaarlijks grootste Europese festival waar de combinatie van literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat. Dit jaar staan op Crossing Border bands als Grizzly Bear, Monsters of Folk, Newton Faulkner en Patrick Watson.
Muziekgoeroe Jan Douwe Kroeske: “Crossing Border is voor mij een bijzondere plek. Het is de plek om nieuwe muziek te ontdekken en daarbuiten is het een erg intieme locatie om geweldige radio te maken.
 
Live uitzending
Vanuit het Nationeel Toneel gebouw zal Kink FM live uitzenden en artiesten ontvangen. Deze bands en singer/songwriters komen langs in de Kinkstudio voor een live sessie. De uitzendingen van Kink FM vanaf Crossing Border worden gepresenteerd door Kink FM dj’s Jan Douwe Kroeske, Henk Kanning, Diederik van Zessen, Arjen Grolleman, Metha de Vos en Leon Verdonschot.