JASON DERULO SCOORT WERELDWIJDE HIT MET WHATCHA SAY

03-12-2009 @ 19:35

Bijna 2 miljoen singles zijn er tot nu toe in de Verenigde Staten van zijn #1 hit Watcha Say verkocht. In de UK zijn er in korte tijd al 100k singles verkocht en staat het nummer op #3 in de single charts en top 10 in de airplay charts. Verder staat de single in de top 20 van Noorwegen, Zweden, Ierland, Denemarken, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Hiermee laat de 20-jarige Jason Derülo (uitspreken als “day-ru-lo”) zien dat hij heel veel in zijn mars heeft. Ook in Nederland debuteert Jason Derülo met deze hitsingle. Whatcha Say, met Hide And Seek sample van Imogen Heap, is deze week Alarmschijf op Radio 538 en staat al op de playlists van Slam FM, MTV en TMF.

Jason Derülo groeide op in Florida. Tijdens zijn kinderjaren speelde hij mee in vele toneelstukken op school en al op achtjarige leeftijd componeerde hij op de piano zijn eerste song Crush On You. "I grew up as a huge Michael Jackson fan, studying his videos, copying all his moves. I'd practice singing Usher and Justin Timberlake songs while doing their moves." vertelt hij. Toen Jason Derülo tiener was verhuisde hij naar New York om deel uit te maken van de befaamde American Musical and Dramatic Academy. In het legendarische Apollo Theater won hij the Apollo´s 2006 season Grand Championship. Naast zanger, danser en acteur is Jason Derülo ook een zeer goede songschrijver. Zo heeft hij naast het schrijven van songs voor zichzelf ook o.a. songs geschreven voor artiesten als Lil’ Wayne, Cassie en Sean Kingston.

In Nederland wordt zijn debuutalbum begin volgend jaar verwacht. Het album is geschreven door hemzelf en geproduceerd door topproducer J.R. Rotem (bekend van o.a. samenwerkingen met Rihanna, 50 Cent, Jennifer Lopez en Sean Kingston). Het album komt uit op Warner Bros. Records via een joint-venture met J.R. Rotem's label Beluga Heights.

Voor meer informatie, zie www.jasonderulo.com