Winnaars de Grote Prijs van Nederland 2009

13-12-2009 @ 11:19

De Grote Prijs van Nederland is de grootste en langstlopende nationale popcompetitie. Al bijna 25 jaar biedt het dé kans aan talentvolle muzikanten, bands, mc’s en producers die toe zijn aan de volgende stap.

Jl. zaterdag 12 december werd de finale weer gehouden in Paradiso en de Melkweg in Amsterdam. De Amsterdamse rappers Dret & Krulle (Raoul Kluivert en Rudchen-Benjamin Gemin) zijn uitgeroepen tot beste hiphoppers. The Cosmic Carnival uit Rotterdam won in de categorie Rock/ Alternative, Pitto uit Utrecht was volgens de jury de beste in de categorie Dance/ Producers, zangeres Eefje won de prijs voor beste singer/ songwriter.
De winnaars mogen optreden op diverse festivals, zoals EuroSonic Noorderslag, Parkpop, Extrema, Hiphop in Duketown, Horizontoer en Folkwoods. Ook krijgen zij € 5.000.

De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrières van o.a. Junkie XL, Pete Philly, Opgezwolle, Lucky Fonz III, Face Tomorrow, Marike Jager, Raymzter, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon.

In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich binnenkort weer inschrijven voor 2010 om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg.

http://www.groteprijsvan.nl/