NederPopShow op TV met Eric Corton

27-01-2010 @ 10:53

Vanaf 6 maart presenteert Eric Corton wekelijks VPRO’s Nederpopshow vanuit TrouwAmsterdam. Hart van het programma is een quiz waarin verschillende generaties popmuzikanten het tegen elkaar opnemen. Vaste teamcaptains zijn rapper Dio, dj Isis en zangers Peter te Bos (Claw Boys Claw) en Peter Koelewijn. Het kwartet C-mon & Kypski zorgt voor het muzikale fundament van het programma. Corton: “Het muzikale klimaat is in Nederland op het moment geweldig. Er zijn zoveel bands en artiesten met potentie waar op tv geen reet mee wordt gedaan. Dit moet er komen, omdat het er nu gewoon niet is, simpel!

In het programma speelt C-mon & Kypski mash-ups, intermezzo’s en begeleidt het de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek. De muzikanten coveren samen met verrassende gasten Nederpopklassiekers. Daarnaast zijn er optredens van actuele Nederlandse bands en muzikanten. De popquiz wordt omlijst met historische fragmenten. Er zijn gefilmde reportages, archiefcompilaties en interviews. In Inspectie! wordt een tourbus naar de kant van de weg gehaald voor een grondige controle en in het Eenarmig Archief wordt de Nederpopsmaak van bekende Nederlanders in kaart gebracht.

Aflevering 1
In de eerste aflevering nemen Peter Koelewijn, Dinand Woesthoff (Kane) en Caro Emerald het op tegen Dio, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Ellen ten Damme. Er zijn optredens van Caro Emerald en Go back to the Zoo! En Peter te Bos en Ellen ten Damme zingen een duet.

VPRO’s Nederpopshow duurt vijftig minuten en wordt op woensdagavond opgenomen. De opnamen lopen door in een afterparty in samenwerking met 3VOOR12. Ook hier is publiek welkom voor optredens van de aanwezige bands. 3VOOR12 filmt de optredens die later terug te zien zijn op 3VOOR12TV en te horen bij 3VOOR12RADIO.

Presentatie: Eric Corton
teamcaptains: Dio, 100% Isis, Peter te Bos, Peter Koelewijn
Samenstelling: Fons Dellen en Robert Lagendijk
Uitzending: vanaf zaterdag 6 maart, 23.30 uur op Nederland 3