NEW KIDS: JE KUNT DE GROETEN UIT BRABANT KRIJGEN

27-01-2010 @ 14:17

Er is geen trainingspak meer te krijgen in Brabant, de matjes zijn niet aan te slepen en de gebruikelijke straattaal wordt verdreven door het New Kids-jargon. Waar de mensen boven de rivieren meestal vies keken als iemand met een Brabants accent sprak, schreeuwen de hockey-jongens op het schoolplein tegenwoordig de hele dag niets anders dan “VERREKTE MONGOL” en “JONGUH” op z’n Brabants. Na de serie op Comedy Central, de #1 hit “Broodje Bakpao” met Opposites, brengen de New Kids op 1 februari de carnavalssingle “GROETEN UIT BRABANT” uit. 3FM DJ Giel Beelen noemde de single bij voorbaat al een #1 hit! En voor iedereen die de serie graag oneindig wil bekijken, komt er op 8 februari een DVD uit met alle afleveringen van New Kids.

Wie zijn de New Kids?
Richard (27) is de leider van het stel en de slimste. Hij werkt bij de plantsoenendienst van de gemeente en is met een zwarte band in taekwondo geen bange jongen. Gerrie (23) werkt op de heftruck en heeft omdat hij de jongste van het stel is, een enorme bewijsdrang. Hij heeft de grootste mond, maar staat bij een gevecht altijd achteraan. Rikkert (26) is automonteur en zijn ‘Opel Manta’ is zijn alles. Hij is nog maagd, maar heeft zijn vrienden wat anders gezegd. Stiekem is hij verliefd op Manuela, de ‘Anita’ uit het dorp. Robbie (26) is een volger en werkt bij de plantsoenendienst samen met Richard. Hij is een liefhebber van gabbermuziek. Tot slot Barrie (27) die in de bijstand zit. Hij is de sterkste van het stel en staat altijd vooraan bij een gevecht. Een man van weinig woorden.

Behind the scènes
Steffen en Flip werken sinds 1999 als regisseursduo samen en hebben sindsdien een zeer eigen grove humor ontwikkeld. Op hun 21e hadden de vrienden hun eigen sketchprogramma op Veronica, genaamd Depulpshow. De jongens schreven en regisseerden 75 afleveringen. Een jaar later, in 2002, speelden ze in het eerste seizoen van MTV’s ‘the trip’. De show werd een hit en ontving een BNN Award voor meest innovatieve tv programma van dat jaar. Na een korte break, waarin ze werkten aan hun solocarrieres, -Steffen als commercial/videoclip regisseur en Flip bij MTV- kwamen ze weer bij elkaar. Exclusief voor het internet maakten zij het sketchprogramma NewKidsOnTheBlock wat inmiddels al meer dan zes miljoen keer is bekeken. Nu maken zij in samenwerking met Comedy CentralNew Kids’.
http://www.comedycentral.nl/newkids