Langverwacht nieuw album voor John Carrie and Moor Green

02-02-2010 @ 18:56

De verrassing van zomer 2007 was het in eigen beheer uit gebrachte debuutalbum “Folk is not happy” van de Iers/Amsterdamse formatie John Carrie en Moor Green. De persreacties op “Folk is not happy” waren lovend en de band speelde de afgelopen 2 jaar tientallen shows in Nederland, Ierland, Frankrijk en Amerika. Onder andere in het voorprogramma van Kings of Leon, Scott Matthews en Xavier Rudd.

John Carrie and Moor Green is nu helemaal terug met een het langverwachte nieuwe album “Clearing Air” dat afgelopen maand gepresenteerd werd in een uitverkochte Paradiso bovenzaal. De band experimenteert op het tweede album “Clearing Air” met nieuwe sounds en instrumenten. De gebruikte stijlen lopen uiteen van alternative pop, via rauwe akoestische rock tot donkere ballads, met zanger John Carrie als spil in het geheel.

John Carrie over de nieuwe songs: “De nieuwe liedjes vertellen verhalen over de ‘ins and outs’ van het leven en de liefde, reïncarnatie en het einde ter tijden. Dat klinkt zwaar, maar de songs kennen toch ook een zekere luchtigheid en humor. De teksten zijn op zich zelf staande verhalen die in combinatie met de muziek en de nodige passie de band naar een nieuw niveau tillen.

De reacties op debuutalbum “Folk is not happy”:
OOR: “Een juweel van een album (…) Het nadeel van dit soort recensies is echter dat die kleine optredens er straks niet meer inzitten… Kopen deze cd, en niet verder vertellen dan maar.”

Musicfrom: “Folk Is Not Happy’ is één van de opvallendste debuutplaten in ons land dit jaar. Het lijkt daarom ook slechts een kwestie van tijd voordat John Carrie en Moor Green binnenkort de stap naar een groter publiek zal gaan maken.

Fret: “Spelen kunnen ze in ieder geval uitstekend, en liedjes schrijven ook. Ik zou niet weten waarom dit viertal het niet heel ver zou gaan schoppen. Volgend jaar Pinkpop, zonder gekheid!”

Clearing Air” is in eigen beheer uitgebracht. Vanaf maart 2010 zal het album ook via iTunes verkrijgbaar zijn.

www.johncarriemusic.com
http://www.myspace.com/thejohncarrieband